Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

BUSİAD Başkanı Türkay, şunları ifade etti:

İstihdam rakamları bize acı gerçeği söylüyor. Rakamlardaki düşüş tehlike çanlarının çaldığını gösteriyor. Bir yılda 2 milyon 585 bin kişi istihdam rakamlarında düşme var. 28 milyon 199 bin kişi olan istihdam piyasası bu daralma ile 25 milyon 614 bin kişiye, istihdam oranı ise 4,9 puanlık azalış ile yüzde 46’dan 41,1’e gelmiş durumda. Yani istihdam yaratamıyoruz. Fabrikalar, daha küçük ölçeklere inmek zorunda kalıyor. Özellikle hizmet sektörü 1 milyon 524 binlik bir daralma ile iyi bir tablo önümüze koymuyor. Ayrıca iş arayanlar da umutsuzlukla bu gayretlerinden vazgeçiyor.”

Türkay, çözümün hep dile getirdikleri gibi ihracat hedefli üretimi, tarımsal üretimi ve hizmeti artırarak büyümeye odaklanmaktan geçtiğini de kaydederek, “Eğer bir an önce bunu yakalayamazsak, istihdam kapasitemizin düşmesine seyirci kalmaya devam edeceğiz. Gelecekte daha zor günler bizi bekliyor olabilir” dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21