Öne Çıkanlar psikoloji Atlet Akbaş KKTC turizm
banner13

TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Temmuz ayı meclis toplantısı encümen üyeliği ve komisyonlar üyeliği seçimleri ile başladı. Meclisin ilk maddesi olarak Encümen üyelikleri seçimleri yapıldı. Yapılan gizli oylama sonucunda Encümen Üyeliklerine AK Partili Meclis üyeleri Fevzi Yılmaz ile Kani Mestanlar seçildi. İki isim 1 yıl süreyle Orhangazi Belediyesi’nde Encümen üyeliği görevini yürütecek. 

İmar Komisyonu üyeliği seçimlerinde AK Parti grubu 3 kişiden oluşmasını, muhalefet ise 5 üyeden oluşmasını teklif etti. Ancak yapılan oylama sonrasında İmar Komisyonu üyelerinin 3 kişi olarak seçilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Yapılan açık oylama sonrasında ise Ak Parti’den Şaban Bayram ve Davut Çil ile CHP’li üye Özen Aydın seçildi.  

Plan ve Bütçe komisyonu üyeliklerine de AK Parti grubundan Ergül Aydın, Selami Ekeman ve CHP’den Fatih Demir seçildi.

Hukuk Komisyonu üyeliklerine AK Parti’den Hasan Turan, Taner Demir ve CHP’li üye Hüdai Demir seçildi. 

Ulaştırma Komisyonu üyeliklerine AK Parti’de Abdürrahim Akçay, Emrullah Sözer, CHP’den ise Fatih Demir seçildi. 

Sosyal Faaliyetler komisyonu üyeliklerine AK Parti’den Nurcan Polat ve Kani Mestanlar, CHP’den ise Melda Çancı seçildi.

Çevre ve Sağlık Komisyonuna Ak Parti’den Selami Ekeman ve Fevzi Yılmaz ile CHP grubundan Özen Aydın seçildi. 

Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile mücadele komisyonuna Ak Parti’den İbrahim Korkmaz, İlhan Kılıç, CHP’den Melda Çancı seçildi.

Temmuz Ayı Meclis toplantısında ayrıca belediyeye bağlı OBEFAŞ şirketinin Olağan Genel Kurul toplantısı için Belediye Başkanı Bekir Aydın ve İlhan Kılıç’ın yetkilendirilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.  Meclis toplantısında ayrıca Sölöz, Gemiç ve Arapzade Mahallelerindeki üç ayrı plan değişikliği ile görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi. 

BUSMEK’e 14 dükkân tahsisi

Orhangazi Belediyesinin Temmuz ayı belediye meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesinin talebi üzerine Kapalı Pazaryerindeki 14 ayrı dükkânın BUSMEK’e tahsisi ile ilgili madde oy çokluğu ile Hukuk ve Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Yeniköy Mahallesinde bulunan 4 bin m2’lik yurt alanı vasıflı arsa ile alakalı üniversitemiz tarafından herhangi bir talep gelmedi. Spor Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmelerde öğrenci sayısının az olması ile yurt yapılmasının zorlaştığını ifade edildi. Şuan sadece satış kararı alıyoruz bununla ilgili ciddi bir talep gelirse veya bununla alakalı herhangi bir gelişme sağlanırsa bütün kurgumuzu bu yönde harcamak için caba göstereceğiz." şeklinde söz konusu madde ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Bekir Aydın, önceliğimiz bu yer ile ilgili bir yurt binasının yapılmasıdır. Meclis toplantısında 2019 yılı kesin hesabı plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. 

2019 yılı faaliyet raporu onaylandı.
Meclis toplantısının son gündem maddesi olan 2019 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Faaliyet raporu maddesinde ise yasa gereği Meclis birinci başkanvekili Emrullah Sözer başkanlık yaptı. Madde ile ilgili İyi Partili Meclis üyesi Mehmet Burhan ile CHP’li Meclis üyesi Fatih Demir, Milliyetçi Hareket Partisi Arif Aydın ve Ak Parti meclis üyesi İlhan Kılıç söz alarak faaliyet raporu ile ilgili görüşlerini dile getirdiler.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın faaliyet raporu esnasında söz hakkı alan meclis üyelerinin tüm sorularını tek tek yanıtladı. Bu ilçenin yaşanılabilir en güzel ilçe neden olmasın sorusunu kendimize sorup buna göre hareket etmemiz lazım. Bizler bu ilçenin faydası uğruna gece gündüz çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Trafik sorunu olan bölgelerimiz ile ilgili çalışmalarımızı hazırladık ve raporumuzu UKOME yetkililerine sunduk ve takibini yapıyoruz. İlçemizde marka olan Zeytinimiz, Turşumuz ve Çileğimiz ile ilgili daha etkin festivaller olması için el birliği ile çalışmalar yürütmemiz gerektiğine bizlerde inanıyoruz. Bizler bu ilçenin kalitesini bir üst seviyeye daha nasıl çıkartırız düşüncesi ile Devletimizden ve Büyükşehir Belediyemizden her türlü destekleri almak için çalışıyoruz. Enerjimizi bu ilçenin faydası olan tüm çalışmalarımıza yansıtarak harcıyoruz. Bu zorlu süreçte el birliği ile hizmet edebilmeyi nasip etsin. Hazırlanan bu Faaliyet raporunda emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.