Öne Çıkanlar Bursagaz sungurlu Kıyak Engelsiz Sanat
banner13

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde "Değişim Döneminde Perakende" Tartışıldı

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin ikinci günü Stars of Region sunumlarıyla başladı. Ardından düzenlenen ve moderatörlüğünü Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin’in yaptığı “Değişim Döneminde Perakende” panelinde Migros CEO’su Özgür Tort, Roman Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Suzan Toplusoy, Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukçu ve Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Levent Erden birer konuşma yaptı.

Müşterilerin hayatına değer katan yenilikler getiriyoruz

Panelde ilk konuşmayı yapan Migros CEO’su Özgür Tort, şirket yöneticilerinin kendilerini ilgilendiren verilere anlık olarak ulaşmasını sağlayan bir altyapı kurduklarını belirterek tedarikçilerle de bu verileri tam detaylarıyla paylaştıklarını söyledi. Her zaman müşterilerin hayatına değer katacak yenilikleri getirdiklerini belirten Tort “M-kolay” adlı mobil uygulamayla müşterilerin mağaza içinde tüm ürünlerle ilgili bilgilere ulaşabildiklerini ifade etti. Fiziki perakendeciler açısından müşteri deneyiminin çok önemli olduğunu söyleyen Tort, hızlı alışveriş ve uygun fiyatla bu deneyimin tamamlandığını belirtti. Türkiye’de 2100 mağazaları olduğunu aktaran Tort, bu avantaj sayesinde dijital alışverişlerde yüzde 65 oranında aynı gün teslimatı gerçekleştirdiklerini aktardı. Dijital ve fiziki mağazacılığın iç içe olduğu bir dünyada olduğumuzu belirten Tort, her iki kanalı da kullanan müşterilerin en çok alışveriş yapan, en etkin müşteriler olduğunu söyledi.

Klasik mağaza anlayışından çıkmamız lazım

Roman Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Suzan Toplusoy ise markanın kreatif direktörlüğünü de yaptığını belirterek, ürün ile tüketici arasındaki diyalogun çok önemli olduğunu anlattı ve “Klasik mağaza anlayışından çıkıp insanlara farklı deneyimler oluşturacak mağazalar oluşturmamız lazım” diye konuştu. 2018’de kriz olmasına rağmen yüzde 40 büyüme yakaladıklarını söyleyen Toplusoy, Valikonağı Caddesi’nde 650 m2’lik sanat ve tasarım odaklı bir mağaza açacakları bilgisini de verdi. Müşterilerin alışveriş yolculuğunu farklı kanallardan götürdüğünü söyleyen Toplusoy, “Müşterilerin online mağazadan beğenip mağazadan satın alma oranları yüksek” diye konuştu. Toplusoy, “Mağazaları vitrin olarak görüp online olarak da destekliyoruz” dedi.

Slovenya, Irak ve Cezayir’de yeni mağazalar açacağız

Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukçu ise “2018’de büyük bir karamsarlık vardı ama şimdi hepsini atlatıyoruz” diyerek, yurtdışına açılmaktan büyük memnuniyet duyduklarını aktardı ve özellikle Londra’da büyüdüklerini ifade etti. 2019’da yurtdışında daha da büyüyeceklerini söyleyen Kavukçu, “Slovenya’da, Irak’ta ve Cezayir’de yeni mağazalar açacağız ve böylece bulunduğumuz ülke sayısını 28’e çıkaracağız” dedi.

Zaman ve tatmin optimizasyonu

Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Levent Erden ise teknoloji sayesinde hayatın çok hızlandığını ancak insanların bu hıza dayanıklılık konusunda zayıf kaldıklarını aktardı. Hayat koşuşturması içinde herkesin zaman ve tatmin optimizasyonu yapmaya çalıştığını belirterek, “Veriler bize çok şey söylüyor ama bu verilere göre karar vermek çok önemli” dedi. Aracıların ortadan kalktığı bir çağda insanların beklentilerini daha iyi anlamanın ön plana çıktığını ifade eden Erden, “Perakende sektöründe de şirketlerin kendilerini platformlardan iş yapmak üzerine formatlamaları gerekiyor” diye konuştu. Erden verileri kullanarak bireyi tanıma sürecinin iş yapış tarzlarını değiştireceğini söyledi.

Garenta’nın ana sponsor; Dow, Türkiye İş Bankası ve Vodafone’un altın sponsor olduğu etkinlikte oturumlar, BASF Türkiye, Citibank, Ernst&Young, Facebook, Google, Halavet Gıda, Hepsiburada, HSBC, Netlog, Qatar Financial Centre, SOCAR Türkiye, THY, TBWA, TEB, UiPath, Ziraat Teknoloji tarafından destekleniyor. Zirve’nin diğer sponsorları ise Aktaş, Global Ports Holding, P&G, Sanko, Uludağ İçecek, DenizBank, Pegasus, Sistem9, TAV ve Doğan Enerji olarak sıralanıyor.

Uludağ Ekonomi Zirvesi ile ilgili en güncel bilgileri http://www.uludagekonomizirvesi.orgadresinden takip edebilirsiniz.

Uludağ Ekonomi Zirvesi’ni sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz:

Twitter - @UEkonomiZirvesiwww.twitter.com/UEkonomiZirvesi

Instagram - @uludagekonomizirvesi / www.instagram.com/uludagekonomizirvesi/

Youtube - www.youtube.com/UludagEkonomiZirvesi

Facebook - www.facebook.com/UludagEkonomiZirvesi

Linkedin - www.linkedin.com/company/uludağ-ekonomi-zirvesi/

Zirvede yer alan tüm konuşma ve oturumlar www. adresinden canlı olarak takip edilebiliyor.

Uludağ Ekonomi Zirvesi HakkındaDünyadan ve Türkiye’den birbirinden değerli konuşmacıları ve iş insanlarını buluşturan Uludağ Ekonomi Zirvesi, Capital ve Ekonomist dergileri tarafından 2012 yılından bu yana organize ediliyor. Sektör liderleri ve medya tarafından ilgiyle takip edilen Zirve, birçok yeni fikre ve girişimcilere de ışık tutuyor. Dünyaca ünlü ekonomistleri, şirketlerin CEO ve yöneticilerini ve ayrıca siyaset dünyasından önemli isimleri ağırlayan Uludağ Ekonomi Zirvesi, bu güne kadar Andy Grignon, Christian Wulff, Darrel West, Doron Avni, Jack Straw, Jared Cohen, Jean Claude Trichet, Kai Georg Diekmann, Marc Faber, Mark Mulloch-Brown, Nouriel Roubini, Simon Calder, Ali Koç, Ali Sabancı, Ali Kibar, Begümhan Doğan Faralyalı, Bülent Eczacıbaşı, Cem Boyner, Emine Kamışlı, Erol Bilecik, Fatih Terim, Hamdi Ulukaya, Hüsnü Özyeğin, Muhtar Kent, Temel Kotil ve daha birçok değerli isme ev sahipliği yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.