Öne Çıkanlar bursa NECMİ İNCE Belediye sağlık Yankı

ULUTEK, FİRMALARINA GELECEĞE GİDEN YOLDA IŞIK TUTUYOR

ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş, Avrupa İşletmeler Ağı (Enterprice Europe Network) organizasyonu ile gerçekleştirdiği eğitim programlarıyla üyelerini sektörel gelişmelerden haberdar ederek, konusunda uzman isimlerin katılımları gerçekleştirilen eğitim programları ile üyeleri ile buluşuyor. Sistem Global Teknoloji Bursa ve İnovasyon Üretimi A.Ş. Bursa Bölge Müdürü İşletme Mühendisi Nursel Üstündağ’ın konuşmacı olarak katılımı ile gerçekleşen toplantı ile ARGE, büyüme ve devletin ihracata katkı koyan firmalara sağladığı kolaylıklar anlatıldı.

İçinde bulunduğumuz pandemi ile mücadele günleri nedeniyle uzaktan erişim yoluyla gerçekleştirilen toplantıda ULUTEK’te hizmet veren firma yetkililerine TÜBİTAK Destekleri, KOSGEB Destekleri, Ticaret Bakanlığı Destekleri, Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teşvikleri, Ar-Ge/Tasarım Merkezi Teşvikleri anlatıldı.

TEDYEB’İN SİPARİŞE DAYALI DESTEK PROGRAMI FİRMALARIN ÖNÜNÜ AÇACAK

Firmaların ortaya çıkardıkları projelerin uygun görülmesi halinde bu teşvik programlarından faydalanabileceklerinin altını çizen Nursel Üstündağ, eğitim programında şu güncel programlara vurgu yaptı: “Mevcutta açık olan ve 31 Ağustos tarihine kadar başvuruların alınacağı TEYDEB nezdindeki Siparişe Dayalı Ar-Ge Destek Programı Çağrısı bu süreçte firmaların işini kolaylaştıracaktır. Programa göre; Bir müşteri kuruluş ve KOBİ olan bir tedarikçi kuruluşun ortak başvuru yapabilecekleri çağrıda müşteri kuruluş sipariş ettiği ürünün geliştirilme süreçlerini TÜBİTAK ile birlikte takip edecektir. Programa göre, bütçe üst limiti 2.500.000 TL olan projelerde TÜBİTAK hibe oranı %40 olacaktır. Tedarikçi kuruluşun geliştireceği prototipin gelişim aşamalarında harcanan giderlerin %40'ını ise müşteri kuruluş karşılamaktadır. Özellikle KOBİ olmayan firmaların başvurabileceği TEYDEB programı sayısının azalması sonrasında Siparişe Dayalı Ar-Ge Destek Programı, büyük firmalar için yüksek önem arz ediyor.

Ayrıca sadece KOBİ'lerin başvurabileceği TEYDEB 1507 ve 1501 kodlu programların duyurularının ise Temmuz Ayı başında açılacağı TEYDEB tarafından belirtilmiştir.”

 EĞİTİM PROGRAMLARIMIZLA SEKTÖREL GELİŞİME IŞIK TUTACAĞIZ

Eğitim programlarının, sektörlerinin öncü isimlerinin katılımları ile sürdürüleceğini belirten ULUTEK Teknoloji Bölgesi Yönetici A.Ş. Genel Müdürü, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Karagöz, Bursa’nın teknoloji merkezi konumundaki ULUTEK’te hizmet veren firmaların faaliyetlerinde önlerini açacak, ışık tutacak çalışmalara imza atmaya devam edeceklerini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.