Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİNE VURGU

BBP İl Başkanı Salih Uçak, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet SAİM Kılavuz’u makamında ziyaret etti. Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Av. Hasan Biler, Sosyal İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mesut Mesut Altay ve İl Sekreteri Av. Haldun Filizli’nin de katılımları ile sohbet havasında gerçekleşen ziyarette konuşan Salih Uçak, BBP kadroları olarak geleceğin teminatı gençlere verdikleri değere vurgu yaptı. 

MESLEKİ EĞİTİM ÇAĞIN OLMAZSA OLMAZI…

Çağın olmazsa olmazı eğitimin en önemli kurumlarından olan üniversiteler ve sanayi kuruluşlarının ortak hareket etmesi gerektiğini belirten Salih Uçak, çağın gereksinimlerine uygun mesleki eğitimin ancak teorik ve pratiğin harmanlanması ile gerçekleşebileceğini söyledi. Bu anlamda BBP Bursa teşkilatları ve iş insanları olarak üzerlerine düşen her görevi yerine getirmeye hazır olduklarını ifade eden Salih Uçak, “İşsizlik ve ne yazık ki eğitimli işsizlik oranı meselesi ancak üniversite- sanayi işbirliği ile giderilebilir. Hangi alanlarda istihdama ihtiyaç var, gençlere ne tür ve nasıl mesleki eğitim verilmeli? Konuları siz değerli hocalarımız ve iş insanlarının, mesleki örgütlerin, sanayicilerin birlikte, ortak akıl yoluyla çözebilecekleri konular. Bu konuda hepimize önemli görevler düşüyor. İnşallah hep birlikte bu sorunları çözeceğiz” dedi. 

İŞ VE FİKİR BİRLİĞİNE AÇIĞIZ…

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet SAİM Kılavuzise sözlerine ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Türkiye’nin sanayi kentlerinden olan Bursa’da eğitim veren üniversitelerinde yetişen öğrencilerinin ülke istihdamına, ekonomisine, geleceğine daha fazla katkı koyabilmeleri için çalıştıklarını belirtti. Prof.Dr. Kılavuz, gençlerin çağın üretim ve çalışma şartlarına uyum sağlayabilmeleri için üniversite – sanayi işbirliğinin doğru şekilde işletilmesi gerektiğinin altını çizerek, bu anlamda her türlü iş ve fikir birliğine açık olduklarını söyledi.

Anahtar Kelimeler:
BursaBbpÜniversite
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21