Öne Çıkanlar bursa Yankı Belediye sağlık NECMİ İNCE

Yeşil Çevre Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

Yeşil Çevre Arıtma Tesisi Kooperatifi tarafından Kestel Organize Sanayi Bölgesi (KOSAB) Toplantı Salonu’nda gerçekleşen bilgilendirme seminerinde kooperatife üye firmaların temsilcileri hazır bulundu. Seminerin açılışında konuşan S.S. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın, özel sektör ve yerel yönetimlerin ortak aklıyla 21 yıl önce hayata geçirilen Yeşil Çevre Tesisi’nin Bursa ve Türkiye için örnek bir model olmayı başardığını söyledi.

Yeşil Çevre’nin bugün, bölgedeki nüfus yoğunluğuyla birlikte sanayideki kapasite artırımından kaynaklanan taleplerle günlük 150 bin metreküp kapasiteye ulaştığını ifade eden Aydın, “Ortaklarımızın piyasaya sürdükleri ambalaşların belgelendirilmesinden, güneş enerjisinden elektrik üretimine, iş sağlığı, iş güvenliği ve ortak sağlık birimlerinden çamur yakma tesisinden oluşan buhardan elektrik üretimine, yenilikçi yaklaşımları ve yatırımlarıyla Yeşil Çevre, Bursa’ya ve ülkemize örnek olmayı sürdürecektir ” dedi.

Mehmet Aydın, günümüzde, rekabeti belirleyen en temel unsurlardan birinin “bilgi” olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

“Toplumsal hayatta olduğu gibi iş dünyamızda da gelişen teknolojiye bağlı olarak sınırları zorlayan bir değişim ve dönüşüm süreci yaşanmaktadır. Bu değişim süreci bizlere sunmuş olduğu kazanımlarla birlikte pek çoğumuzda tedirginlik de oluşturmaktadır. Çünkü banka hesaplarından hastane kayıtlarına, özel yaşamdan, sosyal çevreye kadar tüm kişisel verilerimiz dijital dünyada. Kişisel verilerin bu denli hızlı gelişen bir dünyada ve sanal ortamda bulunması yeni ihtiyaçları da beraberinde getirmektedir. Bu yeni ihtiyaçların en önemlisi kişisel verilerin korunmasıdır. İşletmelerimiz açısından baktığımızda da bilginin tüm kesimler tarafından hukuka uygun, dürüstlük ve şeffaflık ilkelerine uygun olması gerekir

Tüm bu ihtiyaçlar göz önüne alınarak 2016 yılının nisan ayında yürürlüğe giren “Kişisel Verilerin Korunması Konunu”nun şahıs bilgilerinden şirketlere kadar artık tüm verileri koruma altına aldığının altını çizen Aydın, “Bu toplantıyı da firmalarımıza yeni kanuna uyum konusunda destek olmak, çalışanlarımızda ve işletmelerimizde farkındalık oluşturmak için düzenledik” diye konuştu.

Aydın’ın ardından Egemenoğlu Hukuk Bürosu avukatlarından Mücahit Özdemir, kanuna ve kanunun işletmelere yüklediği yükümlülüklere ilişkin katılımcılara bilgi verdi.

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile veri sorumlusu sıfatını haiz gerçek ve tüzel kişilere verilerin işlenmesi hususunda birtakım yükümlülükler ve sınırlamalar getirdiğini ifade eden Özdemir, bu kapsamda çalışan sayısı 50’den fazla veya toplam bilançosu 25 milyonu firmalara 31 Aralık 2019 tarihine kadar VERBİS’e (Veri Sorumluları Sicili) kayıt zorunluluğu bulunduğunu belirtti.

Özdemir, katılımcılara ayrıca, “Kişisel Veriler Hukuku Mevzuatı”, “Tanımlar (Kişisel Veri, Veri Sorumlusu, İlgili Kişi, Veri İşleyen)”, “Kişisel Veriler Hukuku Kapsamı”, “Kişisel Verilerin İşlenmesi Şartları”, “Kişisel Verilerin İşlenmesinde Aydınlatma ve Açık Rıza”, “Kişisel Verilerin Aktarım Şartları”, “Veri Güvenliği”, "İlgili Kişilerin Hakları”, “Kişisel verilerin Korunması Kurumu ve Görevleri” ile “Alınması Gereken Akisyonlar” gibi konularda bilgi verdi.

Son bölümdeki “soru ve cevap” bölümünün ardından, seminerin düzenlenmesinde katkısı bulunanlar, plaketle ödüllendirildi.

Anahtar Kelimeler:
BursaYeşil Çevre
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.