banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

YILDIRIM’DA LODOS SEFERBERLİĞİ

Bursa genelinde etkili olan kuvvetli lodos nedeniyle ilçenin farklı bölgelerinde devrilen ağaçları hızla yerinden kaldıran Yıldırım Belediyesi Park ve Bahçeler, Temizlik İşleri ile Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, olumsuz durumlar yaşanmasına izin vermedi. İlçede etkisini gösteren kar yağışının ardından yaşanan kuvvetli lodos, ağaçların yumuşayan toprakta tutunmalarını zorlaştırarak devrilmelerine neden oldu. Parklarda, yeşil alanlarda ve yol kenarlarında devrilen ağaçların tehlike unsuru oluşturmaması adına hızla harekete geçen Yıldırım Belediyesi ekipleri, vatandaşlardan gelen bilgiler ve yapılan tespitler neticesinde zaman kaybetmeden devrilen ağaçları kaldırdı. Günlük yaşamın sekteye uğramaması adına lodos ve sonrasında etkili olması beklenen kuvvetli yağış için teyakkuz durumunda olduklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bursa lodosun etkili olduğu ve zaman zaman üzücü durumlara neden olduğu bir şehir. Uzmanların uyarıları ve meteoroloji raporları doğrultusunda belediyemiz bünyesinde bir kriz merkezi oluşturarak tüm imkanlarımızı seferber ettik” dedi.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Lodosla beraber şiddetli yağışın da etkili olabileceğini söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Kuvvetli lodosta devrilen ağaçları kısa sürede bulundukları alandan kaldırarak herhangi bir olumsuzluk yaşanmasını ekiplerimiz önledi. Bu konuda vatandaşlarımızın bilgilendirmesi de bizlere yardımcı oldu. Lodosla beraber şiddetli yağışın da ilçemizde etkili olması bekleniyor. Bu konuda özellikle su baskınlarına karşı vatandaşlarımız dikkatli ve tedbirli olmalı. Afetler, geçmişte de oldu gelecekte de olmaya devam edecek. Bizim görevimiz, bu afetler sonrasında yaşanacak olumsuzlukları en aza indirmek.  İlçemizde oluşabilecek problemlere karşı hazırlıklıyız. Hemşehrilerimiz karşılaştıkları olumsuzluklarda sosyal medya, çözüm merkezi ve çağrı merkezimizden bizlere ulaşarak taleplerini iletebilirler” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21