Öne Çıkanlar psikoloji Atlet Akbaş KKTC turizm
banner13

YILDIRIMLI ÇOCUKLARIN SERTİFİKA HEYECANI

17 Ocak – 3 Şubat tarihleri arasında 760 kursiyerin başvuruda bulunduğu ‘Cezeri Robotik Kodlama Atölyesi’nde’ 90 öğrenci eğitim gördü. Uzman öğretmenler tarafından 15 günlük temel eğitimleri tamamlayan öğrencilere, arduinonun dil yapısı, scarp yazılım dil bilgisi, temel elektronik bilgisi, mikro motor bilgileri gibi robotoik temel bilgiler ve kodlama bilgileri verildi. Öte yandan kursu başarıları ile tamamlayan öğrenciler, ‘Cezeri Robotik Kodlama Atölyesi’nde’ adlıkları eğitimi, ‘yildirimkodluyor.com’ sitesinden izleyerek bilgilerini pekiştirip tek başına da arduino robotik kodlamayı yürütebilecekler.

‘TEKNOLOJİYİ TÜKETEN DEĞİL ÜRETEN OLUN’

‘Cezeri Robotik Kodlama Atölyesi’nin teknolojiyi tüketen değil üreten, vaktini daha değerli geçiren, anlamlı kılan bir neslin yetişmesi için bir başlangıç olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bu küçük bir adım. Ama bu küçük adımlar, bu başlangıçlar bizlerin ayağa kalkışına, modern dünyaya bilimimizle, sanatımızla yeniden ulaşmamız adına örnek bir adım olacak. Bugün burada 75 kardeşimize aldıkları eğitimi daha anlamlı hale getirecek belgelerini takdim edeceğiz. Eğitim süresi boyunca kullandıkları araç ve gereçleri de kendilerine hediye ediyoruz. Edindikleri tecrübe ve bilgiyle inşallah evde bu faaliyetleri, çalışmaları yapmaya devam edecekler” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
BursaYILDIRIM
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.