Öne Çıkanlar psikoloji Akbaş KKTC Atlet turizm
banner13

YILDIRIMLI MİNİKLERDEN GERİ DÖNÜŞÜM SERGİSİ

Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) Okul Öncesi Eğitim Sınıfları’nda öğrenim gören öğrenciler tarafından hazırlanan ‘Geleceğim İçin Geri Dönüşüm’ konulu sergi, Barış Manço Kültür Merkezi’nde görücüye çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, israfı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak ve geri kazanmak için ‘Sıfır Atık Projesi’ doğrultusunda hazırlanan serginin açılışına Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ile eşi Esen Yılmaz, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanvekili Yunus Emre Kandemiroğlu, AK Parti Yıldırım İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Arıcı, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Sak, meclis üyeleri, muhtarlar, veliler ve çok sayıda ilçe sakini katıldı.

NEŞELİ YILDIRIM

Yıldırım’ı, çocukların yaşamaktan mutluluk duyacağı bir şehir haline getirmek adına ‘Neşeli Yıldırım’ sloganıyla miniklere yönelik projeler üreteceklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde, israfı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak ve atıkları geri kazanmak için ‘Sıfır Atık Projesi’ ile benzer nitelikte düzenlenen sergide, yavrularımızın yaptığı çalışmalar takdire şayan. Sevgili çocuklar, bu vatan sizin için, bu bayrak sizin için, tüm çalışmalarımız sizler için. Biz de çocuklarımıza bir söz verdik. İlçemizi, ‘Neşeli Yıldırım’ kılıyoruz. İlçemize yeni çocuk oyun parkları kazandıracağız. Çocuk aktivite köyü kuracağız. Yeni tiyatro alanları, sinema salonları inşa edeceğiz. Evlatlarımızın donanımlı ve eğitimli bireyler olarak yetişmesi adına gayret gösterirken, onların mutlu bir çocukluk geçirmeleri adına üzerimize düşeni yapıyoruz. Geleceğimizi temsil eden çocuklarımızı, tarihimizden aldığımız güçle milletimizin yarınlarına ışık tutacak, değerleriyle, inançlarıyla, kültürleriyle yetiştiriyoruz. Sergide emeği geçen çocuklarımızı, öğretmenlerimizi ve YIL-MEK ekibimizi tebrik ediyorum” dedi.

İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

Yıldırım Kaymakamlığı, Yıldırım Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü paydaşlığında düzenlenen etkinlikte ilçe sakinleri ve çocuklarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, “Çocuklar bizim geleceğimiz, yarınlarımız, çok özel varlıklarımız. Bizler çocuklarımızı geleceğe ne kadar iyi hazırlarsak, güzel vatanımız da o kadar değerli ve kalkınmış olacaktır. Bu yüzden çocuklarımızın eğitimine son derece önem veriyoruz. Devlet olarak çocuklarımıza yönelik çok önemli çalışmalarımız var. Yıldırım ilçemizde de belediye başkanlığımızla birlikte okul öncesi eğitimde çok anlamlı bir proje yürütülüyor. Çocuklarımızın hazırladığı sergide bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamlı projede emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından sergiyi gezen ve çocukların hazırladıkları çalışmaları inceleyen Başkan Yılmaz ile Kaymakam Yazıcı, miniklerle yakından ilgilendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.