banner13

Öncelikle HALICA firması ile ilgili bazı bilgilere bakalım! 
Firmanın sahipleri Eyüp Karakuş ve Hulusi Karakuş!
Karakuş kardeşler, şirketlerini hızla büyüttü. 
17 Aralık operasyonun ardından FETÖ ile AK Parti’nin  arası açılıp, kavga şiddetlenince 24 Şubat 2015 tarihinde yayımlanan Ticaret Sicil Gazetesi’ne göre Eyüp Karakuş, bütün hisselerini kardeşi Hulusi Karakuş’a devretti.

Peki bundan sonra ne oldu?
Halıca şirketini kuran kardeşlerden Eyüp Karakuş, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı.

Eyüp Karakuş hakkında “FETÖ firarisi Bursa il imamı Cansun Sarıyıldız’ın ardından, il imamlığı yapmak ve örgüt adına para toplayarak himmetleri aklama” suçlaması yöneltildi.

Peki iddiaya göre ne kadar para toplanmıştı?

İddianamede Karakuş’la ilgili ciddi bilgiler yer alıyor.
İddianamede, kapatılan Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı’nın yöneticisi olduğu belirtilen Eyüp Karakuş’un, vakfa 35 bin 806.042 TL ile 127 bin 602 avroluk himmet paralarını aklayarak aktardığı kaydediliyor. 

Karakuş’un diğer vakıf yöneticileriyle müşterek hareket ederek, Bank Asya’da açılmış katılım hesaplarına da toplam 4.221.607.52 TL ile 165 bin USD aktardığı, bankadaki mevduat hesabına da 273.500 TL ve 30.000 USD’lik himmet paralarını gönderdiği bilgisine yer veriliyor. Karakuş’un ayrıca kendi şahsi şirketinin hesabından da kapatılan FETÖ vakfına 50.000 TL yatırdığı belirlenmişti.

Yine iddianamede yer alan tutuklu sanık F.K ifadesinde, “Eyüp Karakuş FETÖ il yapılanması içinde faal biriydi. Sohbet toplantısına davet ettiği işadamlarından FETÖ adına para toplardı. Eyüp Karakuş, Cansun Sarıyıldız’ın talimatıyla valilikte işi olan, belediyelerde işi olan FETÖ mensuplarının sorunlarını çözmekle görevlendirilmişti. Eyüp Karakuş resmi dairelerde FETÖ’nün karşılaştığı sorunları çözmekle görevlendirilmişti” dedi.

Ama devam eden davada sürpriz bir karar da verildi!

Eyüp Karakuş darbe girişiminin hemen ardından tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Karakuş örgüt yöneticiliği ve terör örgütü adına fon oluşturma suçlamasıyla 22 ile 32 yıl arasında hapisle yargılandığı davada 8. Ağır Ceza Mahkemesince tahliye edildi.

Şimdi bu kadar olaya karışmış kişilerin bulunduğu HALICA firmanın Nilüfer’deki yerine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti Grup Başkanı Ayhan Salman’ın onayı ile  2-3 ay önce Belediye Meclis kararı ile 10 katlı otel ruhsatı onayı verildi.

Hatta bu ruhsat verilmeden önce eski Bakan İsmet Yılmaz’ın 2019’da Bursa’ya gelmesiyle dayısının oğlu Saim Yılmaz yanına alarak  HALICI’ya  uğrar yemek yerler. Sonrasında ise başta Bursa BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman’ı ziyaret eder.

-Şimdi akıllarda eski Bakan İsmet Yılmaz’ın Bursa’ya gelişinde akrabası olan HALICA firmanın sahipleri için otel ruhsatı konusunda ricacı olmuş mudur?

-Hali hazırda Fetö terör örgütü davasından aklananlara bile özel bankalar hesap bile açmazken, bu kişilerin ne gibi ayrıcalıkları var?

-AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ve Bursa BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Alinur Aktaş bu kadar hassas zamanda bu otel ruhsatını neden vermek zorunda kaldılar?

Bursa adına bu soruları soruyoruz!
Konunun takipçisi olduğumuzu iletmek isterim!

Ayrıca Bursa’nın o kadar büyük sorunları varken, başta Bursa BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın otel ruhsatlarının verilmesi ile ilgili vatandaşlardan tepki aldığını hatırlatalım. Ayrıca yakın zamanda yine önemli bir yerde plan değişikliği yapılarak neredeyse sınırsız otel yapma ruhsatı verildiği iddia edilen bir yer daha olduğu iddia edildi. Konunun detaylarını ilerleyen günlerde sizlere aktaracağım.

AYHAN SALMAN VE HÜSEYİN AKKUŞ İL BAŞKANLIKLARINA DEVAM EDER  Mİ?
 

Siyasi partilerde il kongre süreçleri devam ediyor.
Bu kapsamda Bursa’da AK Parti ve CHP’de önemli bir bekleyiş de devam ediyor.
Kimler gidecek kimler kalacak merak konusu!

İşte ne tesadüf ki, hem AK Parti’nin hem de CHP’nin İl Başkanının ortak noktada benzer bazı durumları var.
Her iki başkan adayı için başta delegeleri, belediye başkanları ve milletvekilleri tam destek verdiklerini açıklamaktan geri durmuyorlar.
Ama ne yazık ki kimsede, bu iki kişinin kesin devam edeceği noktasında bir bakış hâkim değil.
Yapılacak kongreler sonrasında koltuğunda kim kalacak merak konusu.
İki İl Başkanının görevde kalması zor gibi görünüyor.
Özellikle AK Parti’de Bursa İl Başkanlığı için önemli adaylar Ankara’ya çağrılmayı bekliyor.
Hatta geçtiğimiz günlerde kulis bilgisi olarak Maliye Bakanı Berat ALBAYRAK'ın Bursa’ya gizlice gelerek, yeni AK Parti Bursa İl Başkan Adayı ile görüştüğü iddia edildi.
CHP Bursa örgütünde ise bundan öncede tekrar aday olan, örgütte karşılığı olan İsmet Karaca’nın emin adımlarla gittiği ve örgütten ciddi destek aldığı ve seçimi kazanması sürpriz olmayabilir diyenlerde var.

Ama İsmet Karaca’ya, başta Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve CHP’li Nurhayat Kayışoğlu’nun açıktan destek vermelerinden dolayı örgütte tepki gösteren bazı grupların olduğu söyleniyor.

Bakalım dolaylı  şekilde de olsa başta kendi partilerinin desteklerini alan  AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ve CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş bu kongre sürecinde sandıktan tekrar çakabilecekler mi merak konusu!
Bana göre sürprizler olabilir...
Demedi demeyin....
Bizden söylemesi!

AK PARTİ BURSA’DA YAPILACAK OLAN İLÇE KONGRELERİ İÇİN TARİHLER BELLİ OLDU!

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman yaklaşan kongre tarihleriyle ilgili açıklamada bulundu.
İşte AK Parti Bursa İlçe Kongreleri ile ilgili yapılacak tarihler ;

 Bakalım ilçe kongreleri öncesinde Ankara’da çokça gündeme gelen Bursa’daki İl Başkanlığı değişimi için nasıl bir adım atılacak ?
Mevcut Başkan ile devam mı edilecek?
Yoksa sürpriz bir değişim mi olacak?

Bu sorunun cevabını en geç Mart ayının ilk haftalarında kesin açılanacağı söyleniyor. Beklemeye devam!

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE DANIŞMANI KENAN KİBAR’IN BAŞ EKİBİ NEZİR ASAROĞLU İLE ERCAN AKYILDIZ NEYİN PEŞİNDE?

Bir önceki Bursa BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Recep Altepe zamanında 10 yıldır belediyenin kapısının önünden içeriye giremeyen Kenan Kibar’ın neden oralara sokulmadığını şimdi daha iyi anlıyorum!

Malum bu zat rahmetli Bursa BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Hikmet Şahin zamanında, onun danışmanlığında meslekte yapmadığı fanteziler, entrikalar ve fırıldaklıklar kalmamıştı.
O dönemde bir çok kişinin ekmeğiyle bile oynamıştı.
Utanmadan sıkılmadan!

Neyse bu şahıs ve ekibinin ne kadar tehlikeli işler yaptıklarını zaman zaman yazmaya devam edeceğiz.

Ama bu kadar sicilleri kabarık olan ve birbirleriyle iç içe bu kadar bağı olan bu kişiler ilk olarak göreve gelir gelmez Bursa BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın  neden yanında yer alır ki?
İnsanın aklı akmıyor...

Hele hele bu tescilli, onlarca tehdit ve hakaret cezası almış (benim davadan 4 ay almıştı hatta 2 dosyası da bu yüzden bozulmuştu ve ayrıca bundan dolayı da cezaevi yoluda görünmüştü )işte bu anlamda Nezir Asaroğlu’na neden bu kadar para desteği   (Belediyenin imkanları çarçur edilir ve destek verir ki) insanın aklı almıyor.

Yine en son ASAROĞLU’na Büyükşehir’in aylık milyarlarlık desteği yetmezmiş gibi birde İznik Derbent Mahallesi'nde 16 dönüm tarım arazisine BÜYÜKŞEHİR Meclisi’nin onayı ile imara açtığı arsanın haberini yapmıştık ve bu adamın ne halt  olduğunu tüm Bursalılara göstermiştik.

Ayrıca yine bu ekibin en üst  yerinde yer  alan bir ara postacı lakabıyla sosyal medyada  sahte hesapla deşifre olan ve 2002 yılında Bursa’dan, Genç Parti’den 3. sıra Bursa Milletvekili Adayı olan Ercan Akyıldız’da bu sistemden nemalanarak,  kendini gizlemeye çalışıyordu.
Hatta güya aklınca Bursa medyasına ayar vermesi, çapası içeride olsa da, olduğu yerde saymasına rağmen, hala emekleyerek bir şeyler yaptığını zannetse de, bu sistemde olması da enteresan.

Aslında yine bu ekibin çerez niyetinde ayak oyunları yapmakta olan çerez ekibinde kimlerin olduğunu da yazmak isterdim ama ilerleyen günlerde onları da sizlere aktaracağım.
Malum bazı mahkemelerimiz devam ediyor.
İşte Bursa Medyasını ne hala getirdiler.
Ne demiş eskileriniz ‘Gelen gideni aratır diye’ gerçekten doğruymuş!
Yağmurdan kaçarken Bursa doluya tutuldu!
Bundan sonra Bursa’nın vay haline...

Selam ve Dua ile,

Not: Bu sicili kabarık ASAROĞLU efendinin kısa yoldan zengin olma hayali ile ilgili İznik Derbent mahallesinde 16 dönüm tarım arazisinin imara açılması ile ilgili konunun takipçisi olduğumuzu haftaya sürpriz bilgi ve belgeleri sizlerle paylaşacağımı belirtmek isterim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.