Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

EĞİTİMDE KALİTE İÇİN BULUŞTULAR

4 Eylül’de KalDer Evi’nde başlayan EFQM eğitimlerine, farklı zamanlarda iki grup halinde 80 okul yöneticisi ve okul müdürünün katıldığı eğitimler EFQM’in lisanslı eğitmeni Berçin Gün tarafından verildi. EFQM Mükemmellik Modeli; kuruluşların, mükemmellik kavram ve kriterlerini dikkate alarak kendi değerlendirmelerini yapmalarına, güçlü ve iyileştirmeye açık alanlarını tespit etmelerine ve sürekli gelişim yaklaşımıyla gelişim planlarını hazırlamalarına yardımcı olmaktadır. Eğitime katılanların sertifikaları İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ve KalDer Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elbay tarafından katılımcılara takdim edildi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, “Bursa eğitimde kalite çalışmalarının artması adına konusunda uzman Sivil Toplum Kuruluşlarının birikimlerinden yararlanmayı önemsiyoruz. Bu kutsal mesleğe gönül veren meslektaşlarımın yeni eğitim öğretim döneminin hemen başlangıcında aldıkları bu eğitimin, yıl içerisinde kurumlarında fayda yaratacağına eminim.” dedi.

 

BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile BEBKA destekli yürüttüğümüz projeler kentimizin gelişimine katkı sağlamaktadır. Bu eğitimde iş birliği yapan KalDer’e teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yeni eğitim-öğretim dönemi için başarı dileklerini ileten KalDer Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elbay, “KalDer Ailesi olarak, bu eğitim-öğretim dönemine KalDer Evi’nde sizinle başlamaktan mutluluk duyuyoruz. Ülkemizde eğitimde kalite çalışmalarının yaygınlaşması amacıyla yürüttüğümüz bu proje ile bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak bizler de 30 yıllık tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Yenilikçi eğitim anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Milli Eğitimin çalışmalarına katkı sağlamış olacağımızı ümit ediyoruz. Projeye katkı sağlayan tüm kurum ve yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

EFQM ve Mükemmellik Modeli Nedir?

EFQM (European Foundation for Quality Management) 1988 yılında, Bosch, BT, Bull, Ciba-Geigy, Dassault, Electrolux, Fiat, KLM, Nestlé, Olivetti, Philips, Renault, Sulzer ve Volkswagen gibi Avrupa`nın önde gelen 14 firmasının CEO`larının imzaladıkları bir niyet mektubu ile hayata geçirilmiş bir vakıftır. Amacı; Avrupa`daki kuruluşların sürdürülebilir mükemmelliğini sağlayabilmek için itici güç olmaktır. Vakıf kuruluşunu takiben, sanayi ve akademisyenlerden oluşan bir grup ile `Mükemmellik Modeli` adıyla bir yönetim modeli geliştirmiştir.

 

Model, boyutu ve sektörü ne olursa olsun tüm kuruluşlar tarafından kullanılabilen bir değerlendirme aracıdır. Kuruluşlara, mükemmellik kavram ve kriterlerini dikkate alarak kendi değerlendirmelerini yapmalarına, güçlü ve iyileştirmeye açık alanlarını tespit etmelerine ve sürekli gelişim yaklaşımıyla gelişim planlarını hazırlamalarına yardımcı olur. EFQM, Avrupa firmaları arasında rekabetçiliği desteklemek üzere 1992 yılından bugüne kadar, her yıl bu Modeli en iyi şekilde uygulayan kuruluşları Avrupa Mükemmellik Ödülü ile ödüllendirmektir. Avrupa Mükemmellik Ödülü, Deming (Japonya) ve Malcolm Baldrige (Amerika) ile birlikte iş dünyasında `Mükemmellik` alanında verilen en saygın üç ödüldür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.