banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

KOÇ ÜNİVERSİTESİ  ANADOLU BURSİYERLERİ PROGRAMI’NA ULUSLARARASI ÖDÜL

2011 yılında 14 öğrenci ve 6 sponsor firmayla başlayan ve bugün 500’ü aşkın öğrenciye ulaşarak, 250’den fazla sponsor firma tarafından desteklenen Anadolu Bursiyerleri Programı, CASE 2019 Mükemmellik Ödülleri “Kaynak Yaratma Programları” kategorisinde ‘Gümüş Ödül’ kazandı.

Eğitim geliştirme ve destekleme kuruluşu olarak uluslararası alanda saygın bir yere sahip olan The Council for Advancement and Support of Education CASE tarafından verilen “2019 Mükemmellik Ödülleri” sahiplerini buldu. 20 ülkeden 611 kuruluşun 2856 uluslararası projesini 100 farklı kategoride değerlendiren kurul, Koç Üniversitesi’nin Anadolu Bursiyerleri Programı’nı kaynak geliştirme alanında ‘Gümüş Ödül’e layık gördü.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda YKS başarılı oldukları halde ekonomik imkânsızlıklar nedeniyle hedefledikleri eğitim kurumlarında öğrenim görme fırsatı bulamayan gençleri, Koç Üniversitesi’nin uluslararası standartlardaki eğitim olanaklarıyla buluşturan Anadolu Bursiyerleri Programı, “Kaynak Yaratma Programları” kategorisinde, ‘2019 Mükemmellik Ödülü’nü kazandı. Programın ödül töreni Ağustos ayı sonunda İngiltere’nin Birmingham şehrinde gerçekleşecek.

Türkiye’den ödüle layık görülen tek kurum olan Koç Üniversitesi, Anadolu Bursiyerleri Programı ile kazandığı ödüllere böylelikle bir yenisini daha eklemiş oldu.Program, bu yıl Times Higher Education tarafından dünya çapında en iyi uygulamaların ödüllendirildiği yarışmada da finalist olmuştu.2018 yılında ise Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne katkısından dolayı ödüle layık görülmüş, 2015 yılında yine CASE tarafından altın ödül almıştı.

Türkiye'de hem akademik hem de ihtiyaca dayalı burs sağlayan, bu kapsamda türünün ilki olan Anadolu Bursiyerleri Programı, özel sektördeki çok sayıda firmanın yanı sıra hayırsever şahıslar ve Koç Üniversitesi mezunları tarafından da destekleniyor. 2011 yılından bu yana Anadolu Bursiyerleri Programı kapsamında, 500’ü aşkın başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrenci Koç Üniversitesi’nde burslu eğitim görme imkânı buldu.2019-2020 eğitim döneminde bağışçı kurum sayısı 250’yi, bağışçı şahıs sayısı ise 1000’i aşarken 100’e yakın yeni bursiyer daha programa dahil edilecek.

Koç Üniversitesi Hakkında

1993 yılında, en yetkin mezunları yetiştirmek, bilimin sınırlarını ilerletmek ve bu alanlarda ülkemize, insanlığa ve Türkiye'ye hizmet etmek misyonuyla kurulan Koç Üniversitesi, uluslararası düzeyde eğitim veren bir kurumdur. 22 lisans, 32 yüksek lisans ve 26 doktora programı bulunan Koç Üniversitesi'nde lisans programındaki öğrencilerin yüzde %53’’ü burslu olarak eğitim görmektedir. Koç Üniversitesi'nde öğrenim gören 6900 öğrenci bulunmaktadır. Koç Üniversitesi’nin lisans ve yüksek lisans programlarından bugüne değin 14.300 öğrenci mezun oldu. Koç Üniversitesi, dünya standartlarında geniş laboratuvar, bilgi işlem ve araştırma olanaklarıyla, öğretim üyesi başına düşen bilimsel makale sayısında Türkiye'deki eğitim kurumlarının arasında en üst sıralarda yer alır.

CASE hakkında

CASE The Council for Advancement and Support of Education 82 ülkeden 3.700’dan fazla, okul, üniversite ve eğitim kurumunun üyesi olduğu uluslararası bir konsey. Kuruluş, uluslararası çapta eğitim, iletişim, pazarlama, kaynak yaratma ve mezun ilişkileri konusunda eğitim profesyonellerini buluşturmayı amaçlıyor. 1994 yılından bu yana Mükemmellik Ödülleri kapsamında üyeleri arasında iletişim, kaynak yaratma, mezun ilişkileri gibi konularda gerçekleştirilen projeleri, çalışmaları ödüllendiriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21