Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol Tarihi gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz

OKUL DIŞI ÖĞRENME ORTAMLARI ÇALIŞTAYI MERKEZ AİHL’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bu projenin 2023 Vizyon belgesinin yansımalarının biri olduğunu ifade eden Sabahattin Dülger; “2023 Vizyon çalıştayını yine burada yoğun ve kalabalık bir arkadaş grubuyla, önce ilçelerde daha sonra il genelinde yaptık ve bunu bakanlığa da sunduk ki hakikaten kayda değer bir çalışma olmuştu. 2023 Vizyon belgesinin yansımalarının biri aslında bu proje. Eğitime bakışımızın ne olduğunu belki doğru algılamamız gerekiyor. Nurettin Topçu öğretmen maarifin her şeyidir diyor. Doğru kullanılırsa istenilen her şeye ulaşmak çok kolaydır fakat doğru planlanmazsa tersine her şeyi yok eder. Bu noktada açık söylemek gerekirse sizler bizim açımızdan da Sayın Bakanımız açısından da çok hassas ve önemli konumdasınız. Sayın Bakanımızın her zaman söylediği gibi Vizyon belgesinin uygulanması Ankara merkezinden aşağıya doğru olmayacak. Sınıfta öğretmenlerle başlayacak, etkiyi biz hissedeceğiz ve değişim böyle gerçekleşecek. Sizin işinizi kolaylaştırma adına Bakanlığımızın yaptığı küçük dokunuşlar var. Aslında bu onlardan birisiydi. Bir diğeri geçtiğimiz hafta öğrencilerimiz liseye geçiş sınavına girdiler. Orada ki sorularda da gördük ki ezberleyen değil bilgiyi bilinç haline beceri haline dönüştüren ve yorumlayabilen bir bilince sahip bir nesil hedefleniyor. Okulum Bursa projesi de bunlardan bir tanesi. Türkiye geneline baktığımızda, açık söylemek gerekirse bu noktada biz çok şanslı bir kentiz. Çünkü Bursa’yı bilmek, Türklerin Anadolu’da yaşama sürecini bilmekle neredeyse eşdeğer. Bursa’yı bilmekle, Roma medeniyetini belli oranda anlayabilmek mümkündür. Bursa’yı bilmek, Cumhuriyet tarihini bilmektir aynı zamanda. Bursa’yı bilmek, Türkiye’nin sanayi gelişimini aktarabilmek demektir. Çok farklı müzelerimiz var ve büyük bir kısmı Belediyemizin himayesinde hizmete devam etmektedir.” dedi.

 

Proje ile şehirde doğal güzellikler ve tabiat varlıkları, tarihi eserler ve mekânlar, kültürel zenginlikler ve kaynaklar, müzeler, endüstriyel kuruluşlar ve Üniversitesi içinde yer alan laboratuvar ve kütüphaneler gibi okul dışı öğrenme ortamları tespit edilerek gezilip bu mekânların müfredatta yer alan ders kazanımları ile eşleştirilmesi sağlanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.