Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz Sanat Kıyak sungurlu
banner13

Maysan Mando, kadına karşı şiddete sessiz kalmayacak

Her 10 kadından 4’ünün şiddete maruz kaldığı ülkemizde, kadına yönelik şiddet konusu ciddi bir toplumsal sorun olmaya devam ediyor.

Türkiye’nin ilk ve en büyük amortisör üreticisi olan, orijinal ürün kanalı OEM’de onlarca dünya markasına hizmet veren Maysan Mando, büyük önem verdiği sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında sonuç odaklı işler yapmayı sürdürürken, yeni bir farkındalık çalışmasına daha imza atmak için kolları sıvadı.

Kuruluşunun 50. yıl dönümünü kutlayan Maysan Mando, kadına karşı şiddet konusunda farkındalık çalışmaları gerçekleştirmeyi ve sektöre bu yönde de örnek olmayı hedefliyor.

“Kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddet sona ersin” çağrısıyla, toplumumuzun adeta kanayan yarası olan şiddete dikkat çekmek için harekete geçen Maysan Mando, bu konuda farkındalığı artırmak adına atacağı adımlara ilişkin detayları, önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacak.

Toplumsal cinsiyet eşitliğine tam destek veriyor

Daha önce, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi ve BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi ortaklığında oluşturulan Kadınların Güçlendirilmesi Prensipleri’ne imza atan Maysan Mando, toplumsal cinsiyet eşitliğine tam destek veriyor.

Maysan Mando, kadınların iş gücünde daha fazla yer alması ve kadına pozitif ayrımcılık sağlanması konusunda da duyarlı bir yaklaşım sergilerken, kadınların mesleki/kişisel gelişimlerinden kültürel ve sosyal yaşamlarına katkıda bulunmak kadar, pek çok konuda önemli adımlar atıyor.

Toplumsal dönüşüme ihtiyaç var

Maysan Mando olarak, bugüne kadar kadınların ekonomide ve sosyal hayatta güçlenmesi için etkin çalışmalar yürüttüklerini aktaran Maysan Mando Genel Müdürü Anıl Yücetürk, “Toplumsal yapının taşıyıcı olan, aileyi biçimlendiren, gelecek nesillerin hazırlayıcısı olan kadınlarımızın, hayatımızda çok önemli bir yeri bulunuyor. Kadına yönelik şiddet olgusu, ne yazık ki geçmişten bu yana süregelen ve gelecek nesiller açısından da öngörülen bir tehlike olarak karşımızda duruyor. Maysan Mando olarak, kurulduğumuz günden bu yana ‘önce insan’ prensibiyle hareket ediyor ve sadece kadına yönelik değil; herkese karşı, her türlü şiddetin son bulması gerektiğine inanıyoruz. Kadınlarımıza fırsat eşitliği verildiğinde neler başarabildiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla kadına şiddetin önlenmesi konusunda, toplumsal bir dönüşüme ihtiyacımız var. Yani kadınların toplumdaki ve iş hayatındaki konumunu eşit durumuna getirmek, kadınlara istihdam fırsatları sunmak, kadınların hayallerinin ve ideallerinin peşinden gitmesi için gerekli ortamı sağlamak, bu noktada ilk etapta yapılabilecek en önemli adımlar. Biz de şirket olarak, elimizden geldiğince bu önemli konuda farkındalık oluşturmayı ve hem ülkemize hem de sektöre örnek olmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.