banner13

Ak Parti ve MHP arasında şimdide Emeklilikte yaşa takılanlar krizi çıktı.

MHP Grup Başkan vekili Erkan Akçay Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözülmesi için TBMM Başkanlığına kanun teklifi vermişti.

MHP Grup Başkan vekili Erkan Akçay’ın vermiş olduğu kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonun da Ak Parti Milletvekilleri tarafından red edildi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli ve parti kurmayları Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili verilen kanun teklifine sahip çıktı.

MHP Milletvekilleri tepki gösterdi.

1999 yılında çıkan bu yasa binlerce vatandaşı mağdur etmişti. 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olup prim ödeme gün sayısı ve sigortalılık süresini dolduran ancak yaş şartını yerine getiremeyen sigortalılara emeklilik hakkı tanınmasına yönelik olarak, 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olanlar için emeklilikte yaş şartı kaldırılması hakkında kanun teklifi verilmişti.

Prim gününü dolduran ve Emeklilikte yaşa takılan yüz binlerce vatandaşlar şimdi Ak Partiye tepki gösteriyor.

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem kanun teklifini yeniden verdi.

Bilindiği gibi Emeklilikte Yaşa Takılanlar yıllardan beri emekli olmak için yaşa takılıyorlar ve düzenleme yapılmasını talep ediyorlar.

Bu konu hakkında Milletvekilleri tarafından soru önergeleri veriliyor çeşitli açıklamalar yapılıyor düzenlemeler talep ediliyor ancak herhangi bir düzenleme yapılmıyor.

Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlar OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler kapsamında bir düzenleme yapılmasını beklediler ancak o da olmadı. Vatandaşlar çıkan ve en kapsamlı olan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede de EYT düzenlemesi beklediler ancak yine düzenleme gelmedi.

Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlar yıllardır hükümetten bir düzenleme bekliyor ancak bu düzenleme yapılmadı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar çeşitli platformlarda seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar çeşitli platformlarda seslerini duyurmaya çalışıyorlar. EYT'ler 2017 yılında bu konu hakkında düzenleme beklediklerini ancak düzenlemenin yapılmadığını 2018 yılında bir müjde beklediklerini ifade ediyorlar.

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yasa çıkmazsa AK Parti Yerel Seçimlerde 5 milyon oy kaybedecek.

Emeklilikte yaşa takılanlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dan bu kanunun çıkması için müjde bekliyor.

Muhalefet CHP,MHP,İYİ PARTİ,HDP bu kanunun çıkması için yeni yasama döneminde bu kanunu çıkaracak.

Gözler AK Partiye çevrildi.

Çünkü muhalefet kararlı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.