banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

Akıllı Şehir İçin Düğmeye Bastı

Arnavutköy Belediyesi ilçeyi geleceğe taşıyacak, rekabet, sürdürülebilirlik ve yaşana bilirlik açısından, ilçede yaşayanların hayat kalitesini artırmaya yönelik projelerin hayata geçirilmesi amacıyla Akıllı Şehir yolculuğu başlattı. İnsanlara ve doğaya zarar veren bozuk kentleşme, gürültü, çevre kirliliği gibi faktörlerden kurtulmak amacıyla akıllı adımlar atma gayreti içerisinde olan Arnavutköy Belediyesi, ‘Akıllı Şehir’ projesini hayata geçiriyor. Bu kapsamda projenin stratejik adımı için bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş. (İSBAK) Akıllı Şehir Strateji Geliştirme Müdürü Fatih Kafalı;  Akıllı Şehir Koordinatörleri Ersoy Pehlivan, Seniye Eşkin Uzun, Alper Baloğlu ve Mustafa Uçak katıldı. Akıllı Şehir Alanları, Akıllı Şehir Projeleri, Literatür Tarama ve Dünya Örneklerinin İncelenmesi, Mevcut Durum Analizi, Vizyon ve Strateji Belirlenmesi, Akıllı Şehir Sistem Mimarisinin Belirlenmesi, Yol Haritası ve İstanbul’un Akıllı Şehir Manifestosu gibi konuların konuşulduğu toplantı soru ve cevaplarla sona erdi.

“Yaptığınız her proje uzun vadeli projenizi desteklemelidir”

Türkiye’nin temel problemlerinden birinin uzun vadeli stratejiler üretememek olduğunun altını çizen Akıllı Şehir Strateji Geliştirme Müdürü Fatih Kafalı: “Uzun vadeli stratejilerimiz olmalı. Ama vatandaşa temas eden kısa vadeli stratejiler de ortaya koymalıyız. Yaptığınız her proje uzun vadeli projenizi desteklemelidir” dedi.

Akıllı Şehir Nedir?

Hızlı kentleşme ve buna bağlı nüfus yoğunluğu ve tüketim ihtiyacındaki artışın ve bu ihtiyaçların çağın gereksinimlerine uygun olarak giderilmesi için etkin bir şehir yönetimine ihtiyaç duyulmaktadır. Akıllı şehir kavramı, kamu ihtiyaçlarının çağın gereksinimlerine uygun olarak karşılanabilmesi amacıyla etkin bir şehir yönetimini kurmayı, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak yaşam kalitesini arttırmayı amaçlayan katılımcı ve sürdürülebilir bir kentsel gelişme vizyonudur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21