Öne Çıkanlar ORHANGAZİ incemedya NİLÜFER BELEDİYESİ Engelsiz Teknoloji
banner13

BARIŞ AYDIN: BUGÜN MİLLETÇE KENETLENME GÜNÜ

ı açıklamada, Barış Pınarı Harekatı’nın, on yıllardır ülke birliğine ve istikrarına kastetmiş terör sorunun kökten çözümü ve bölgede Türkiye’nin bütünlüğünü tehdit edecek yeni oluşumların bertaraf edilmesi açısından hayati önem taşıdığını belirtti. Bunun, başka bir ülkede toprak edinimi ya da işgal amaçlı olmayıp tamamen Türkiye’nin bütünlüğü ve güvenliği açısından tehdit oluşturan terör unsurlarına yönelik bir harekat olduğunu ifade eden Aydın, “Bugün akılcı, mantıklı, dünden bu güne geldiğimiz noktayı unutmadan milli bir duruş sergileme, milletçe kenetlenme ve cephedeki askerimize de moral desteği verme günüdür” dedi.

ABD yaptırımları

Barış Aydın, ulusal güvenliği tehdit eden terör unsurlarına karşı yapılan bu harekatı “Kürtlere yönelik” gibi göstermeye çalışanlar olduğuna işaret ederek, Türkiye’nin istikrarını sağlayıp güçlenmesinden rahatsız olan çevrelerin buna karşı düşmanca bir tavır aldığını dile getirdi.

Türkiye’nin; ekonomisiyle ve birikimiyle; bu operasyon bahanesiyle gündeme getirilen yaptırımları göğüsleyecek güçte olduğunu ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

“Bugün, Barış Pınarı Harekatı’nda amaçlanan hedefe gittikçe yaklaşılmıştır. PKK/PYD/YPG terör örgütüne darbe vuruldukça dış güçler de tepkilerini artırıyorlar. Bu süreçte Türkiye, kahraman Türk ordusu dünyaya gücünü bir kez daha göstermiştir. Gelen tepkiler, yaptırımlar da bu yüzdendir. Ülkenin her karış toprağı ve güvenliği söz konusu ise bu terörle mücadeleyi durdurmaya yönelik hiçbir girişim öncelikli olamaz. 40 yıldır terörle mücadele konusunda kararlı bir tutum izleyen Türkiye bugün de başarısını ortaya koymuştur. Teröre rağmen ekonomik ve siyasi istikrar konusunda önemli başarılar elde edilmiştir. Terörün kökünü kazımaya yaklaştığımız bu günlerde ise uygulanan adaletsiz yaptırımlara değil terörsüz bir geleceğin ülkemize getireceği faydalara bakmalıyız. Diğer yandan görüyoruz ki ABD’den daha sert yaptırımlar gelmesini bekleyen içimizdeki bazı çevreler de hayal kırıklığına uğramıştır. Türkiye bu yaptırımları karşılayacak güçtedir. Kaldı ki ülkece sergilememiz gereken milli duruş bugün daha da büyük önem kazanmaktadır. Biz haklı bir yoldayız, hakkın yanındayız. Kahraman askerimiz canı pahasına cephede mücadelesini sürdürürken her bir vatandaş, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve tüm kesimler bu sorumluluk ve bilinçle hareket etmeli kendi içinde kenetlenmelidir. Bugün milletçe kenetlenmemiz gereken gündür.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.