Öne Çıkanlar Engelsiz Kıyak Bursagaz sungurlu Sanat
banner13

BASIN MENSUPLARI MUSTAFAKEMALPAŞA’NIN YEREL LEZZETLERİ İLE DOĞAL GÜZELLİKLERİNE HAYRAN KALDI

Bursalı Basın mensuplarının ilk durağı BEBKA, Milli Parklar ve Mustafakemalpaşa Belediyesi paydaşlığı ile yürütülen Bursa Kırsalında Eko-Agro Turizm projesi Karaoğlan Manda Evi oldu. Yöresel lezzetlerin bir sofrada buluştuğu kahvaltıda kadın girişimciler, manda sütüyle hazırlanan eşsiz lezzetleri Bursalı basın mensuplarının beğenisine sundu. Başkan Kanar, Manda Evi projesinin daha ilk adımları olduğunu ifade ederek “Şimdi emekleme zamanı gün geçtikçe projemiz geliştikçe yürüdüğünü hatta koştuğunu göreceğiz.” dedi. Bursalı Basın mensupları için düzenlenen gezi programı daha sonra paşalar kazı alanında devam etti. Mustafakemalpaşa ilçesini içine alan ve adına “Gönen Çanağı” denilen geniş düzlüğün içinde 15 milyon yıldır saklanan fosillerin gün yüzüne çıkarıldığı bölgede atlar, zürafalar, gergedanlar, filler ve daha birçok etçil ve otçul hayvanlar özellikle de türünün tek örneği olan mamutların da atası sayılan fillerle ilgili sunum yapıldı. Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Paleoantropoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berna Alpagut ve ekibi bölgede 36. yılına giren kazı çalışmalarını basın mensuplarıyla birlikte kutladı. Çalışmalar sonunda ortaya çıkan Paşalar Fili Hatıra Tabakları Bursa’nın simgeleri arasında yer alacak. Gezinin son durağı ise Suuçtu Şelalesi ve Tümbüldek Kaplıcaları oldu. Suuçtu’yu ilk kez yakından görenler ise şelalenin göz kamaştıran güzelliği karşısında hayranlığını gizleyemedi. Suuçtu Şelalesi’nde geziye eşlik eden AK Parti Milletvekili Mustafa Esgin ilçenin turizm potansiyeline dikkat çekerek, “Bursa çok yönlü bir şehir. Bursa; sanayinin, istihdamın ve ihracatın şehri. 14.9 Milyar Dolar ihracat rakamıyla ülkemizde ikinci sıradayız. Tarımda ve tarıma dayalı sanayide potansiyelimizi önemsiyoruz. Doğa harikası bakir bir cennet; Suuçtu. Dünya çapında sağlık turizmi yatırımlarının. Mustafakemalpaşa Kobi OSB önemli bir ticaret merkezi olacak. Bunları yaparken halkımızla ve derneklerimizle birlikte yapacağız. PAŞADER benim de üyesi olduğum çok önemli bir Sivil toplum kuruluşudur. Bu buluşma için başkanlarımıza teşekkür ediyorum, bu keyifli programa katılan basın mensuplarının güzel anılarla ilçemizden ayrılacağını düşünüyorum” dedi.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “Mustafakemalpaşa’mıza turizm, tarım ve sanayi yönüyle düşünmek gerekiyor. İlçemiz yüz ölçümüyle Bursa’mızın yüzde 25’ini kapsıyor. Suuçtu’yu Şehrimizin nefes aldığı bölge olarak planlıyoruz. Doğayı bozmadan seyir teraslarıyla, yürüyüş alanlarıyla ve tesislerimizle daha fonksiyonel bir Suçtu planlıyoruz. İstihdam ve sanayi alanındaki yatırımlarla ilçemize büyük katkı sağlıyoruz. Termal bölge alanımız olan Tümbüldek kaplıcalarını ise sağlık turizminde öncü olacak. Mustafakemalpaşa’ya yukarıdan baktığınızda; sanayii, turizmi, tarım ve turizm alanında büyük kazanımlar elde ediyoruz. Paşader’in özverili çalışmalarıyla ilçemize katkı sağlamaya devam ediyoruz. Basın gezisine katılan tüm gazetecilere teşekkür ederim” dedi. Sabah saatlerinde keyifle başlayan tur akşam yine aynı keyifle sona ererken Basın mensupları ilçenin tarihi ve doğal güzellilerine hayran kaldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.