banner20
Öne Çıkanlar aşıklık KUTLAMA ezcane İddialar Sanal

Başkan Aktaş, Mevlid Kandilini Kutladı

Alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed’in dünyaya gelişinin yıldönümü tüm İslam coğrafyasında farklı etkinliklerle kutlanırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, güne Mevlid’in yazarı Süleyman Çelebi’nin kabri başında başladı. Osmanlı’nın bütün izlerini doya doya yaşayan ve birçok önemli şahsiyeti bağrında barındıran Bursa’nın, Mevlid yazarı Süleyman Çelebi’ye de ev sahipliği yaptığını hatırlatan Başkan Aktaş, “Vesiletü’n-Necat ismiyle bilinen ve peygamber efendimize methiyelerin düzüldüğü, duaların edildiği, naatların yazıldığı mevlidin yazarı Süleyman Çelebi de Bursa’da medfun durumda. Mevlid biliyorsunuz İranlı bir vaizin Ulu Cami’de verdiği vaaz esnasında peygamberler arasında fark olmadığı, Hazreti İsa’nın peygamberimizle de eşit düzeyde olduğu noktasındaki söylemlerinden çok etkilenen Süleyman Çelebi’nin tek eseridir. Bu eser 1409’da kaleme alınmış ve 600 yıldan beri evlerde, cemiyetlerde, bizim kültürümüzde, geleneğimizde defalarca tekrar edilmiş, gözyaşları dökülmüştür. Ulu Cami’de imamlık yapmış olan mevlid yazarı Süleyman Çelebi’yi de bu vesileyle mezarı başında analım istedik. Tüm hemşehrilerimiz, İslam aleminin mevlid kandilini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Bursa’nın farklı camilerinde bu gece güzel etkinliklerin yapılacağını da dile getiren Başkan Aktaş, kendisinin de Yıldırım Yavuzselim Mahallesi’ndeki Aziziye Camiindeki kandil programına katılacağını da sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21