Öne Çıkanlar psikoloji Atlet Akbaş KKTC turizm
banner13

Biznet Bilişim’in PCI alanındaki ilkleri devam ediyor!​

Biznet Bilişim,3D Güvenli Ödeme Sistemi’nin (3D Secure) denetçisi olmak için gereken tüm koşulları yerine getirerek Ödeme Kartı Sektörü Güvenlik Standartları Konseyi’nin (PCI SSC) 3D Güvenli Ödeme Sistemi’ni (3D Secure) denetlemeye hak kazanan ilk ve tek Türk denetim firması oldu. Böylelikle Biznet Bilişim ve denetçileri 3D Secure servis sağlayıcılarına ve bankalara hem Türkiye’de hem de Avrupa’da yüksek kalitede, uluslararası geçerliliği olan denetimler yapabilecek.

3D Secure internet dolandırıcılığının önüne geçiyor

Online alışverişlerde kart sahibinin güvenliğini sağlayan ve alışverişi yapanın kendisi olduğunu doğrulayan 3D Secure sistemi, ülkemizde neredeyse tüm platformlar tarafından kullanılıyor. Bu sistem, kart sahibinin telefonuna gelen bir SMS ya da bildirimle alışverişin kendisi tarafından yapıldığını doğrulayarak e-ticarette dolandırıcılığın önüne geçiyor.

Oluşturulan bu mesajlaşma protokolü, belirli şartları taşıyan Yetkili Güvenlik Denetçileri (QSA) tarafından denetlenebilir hale getirildi. Türkiye’nin lider PCI Çözüm Sağlayıcısı Biznet Bilişim de şartları yerine getiren ilk ve tek Türk firması oldu.

“Ülkemiz için de gurur kaynağı oldu”

Firmanın denetim kapsamının artması ile ilgili açıklama yapan Denetim ve Danışmanlık Hizmetleri Yöneticisi Sefa Karabulut, Biznet Bilişim’in Türkiye’de PCI sektöründe geçmişten gelen güven ve deneyimi devam ettirebilen ender firmalardan biri olduğunun altını çizerek, “Biznet olarak müşterilerimize her zaman en iyi hizmeti vermek için sürekli çalışıyoruz. Türkiye’deki en geniş ve yetkin denetçi ekibine sahibiz. 2017 yılında PCI Portalımız’ı devreye almıştık ve şimdi de yetkinliğimizi bir üst kademeye yükseltip, Türkiye, Avrupa ve bölgede 3DS denetimleri yapmaya hak kazandık. Bu gelişme, hem şirketimiz, hem de ülkemiz için bir gurur kaynağı oldu. Bu güzel gelişme başarılarımızın global anlamda da fark edildiğinin en güzel kanıtı.” dedi.

Biznet Bilişim, 3DS Denetimi yapabilmesinin yanı sıra Onaylı Tarama Hizmeti Sağlayıcısı (ASV) ve PCI DSS Denetimi hizmetlerini bir arada sunabilen tek Türk firmasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.