Öne Çıkanlar psikoloji turizm Akbaş KKTC Atlet
banner13

BU RUHU YOK ETMELERİNİN İMKANI YOK
Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı yoğun katılımla gerçekleşti. Heykel Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törende konuşan İl Başkanı Hüseyin Akkuş, 19 Mayıs’ın milli mücadele ruhu olduğunu belirterek; “Bize güç veren bu ruhtur. Milli bayramlarımızı kutlamaktan imtina edenler, her fırsatta değersizleştirmeye çalışanlar bilsin ki; Bu yüksek ruh, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir köşesinde, vatan aşkıyla yanmaya devam ediyor.  Vatan topraklarına, havasına, suyuna işlemiş bu ruhu yok etmelerinin imkanı yoktur” dedi.

 

CHP bursa İl Örgütü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı Setbaşı’ndan Heykel Atatürk Anıtı’na düzenlenen yürüyüş ve çelenk sunma töreniyle kutladı. CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal, Ceyhun İrgil, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İlçe Başkanları ve çok sayıda partilinin katıldığı törene ilgi yoğundu. Törende konuşan İl Başkanı Hüseyin Akkuş, 19 Mayıs’ın tarihi bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek; “Sizleri 1919 ruhuyla, Samsun’da vatan toprağına atılan ilk adımın aşkıyla selamlıyorum. 19 Mayıs; emperyalizme karşı verilen milli mücadele ruhu, o mücadelenin bugünlere dek ulaşan, sönmeyen meşalesidir. Tek bir kişinin, zümrenin egemenliğinde savaşmaktan, yoksulluktan yorgun düşmüş halkımız, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı bu meşaleyi Anadolu’nun dört bir köşesine ulaştırmış ve Kurtuluş’un yolu açılmıştır. 19 Mayıs; Bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gündür. Bizler aynı ruhla, Samsun’da yakılan bu bağımsızlık meşalesini taşıyoruz. Bize güç veren bu ruhtur. Milli bayramlarımızı kutlamaktan imtina edenler, her fırsatta değersizleştirmeye çalışanlar bilsin ki; Bu yüksek ruh, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir köşesinde, vatan aşkıyla yanmaya devam ediyor.  Vatan topraklarına, havasına, suyuna işlemiş bu ruhu yok etmelerinin imkanı yoktur” dedi.

DEMOKRASİ KAHRAMANLARI

Hüseyin Akkuş, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Atatürk devrimlerine yönelik saldırıların devam ettiğini belirterek;  “Parlamenter demokratik sistemi, hukuk devletini, yargı bağımsızlığını tamamen yok edip bir diktatör yaratma peşindeler. Dilleri Kurucu Meclisimize de uzandı. Meclis’in 26. Dönemini Kurucu Meclisimizle kıyaslayıp, Kurtuluş Savaşı’nı yönetmiş, parlamenter demokratik sisteme ön ayak olmuş Kurucu Meclisimizi de değersizleştirme derdindeler. Üstelik bunu yaparken tarihin en utanç verici suskunluklarını yaşayan kendi vekillerini yücelterek yapıyorlar. Çocuk istismarlarına, maden kazalarında ölen madencilerimize, yoksulluğa, dış politikadaki rezaletlere sessiz kalmış, verilen önergeleri büyük bir neşe içinde reddetmiş vekillerini yücelterek yapıyorlar” değerlendirmesinde bulundu. 26. Dönem Meclisi’nin takdire şayan üyelerinin de bulunduğunu hatırlatan Akkuş; “Onlar; demokratik parlamenter sistemin devamı için çabalayan, çocuk istismarları olmasın diye çalışan, darbecilere Meclis çatısı altında bombalar yağarken direnen, darbeciler araştırılsın başka darbeler olmasın diye direnen Cumhuriyet Halk Partisi’nin, halkın vekilleridir.  Maden kazalarında kimse ölmesin diye didinen, terör bitsin diye uğraşan, işçinin, emeklinin, öğretmenin, mağdurun, çocukların, kadınların, yaşlıların, tüm dezavantajlı kesimlerin yanında olan ve görev süreleri boyunca onlar için Meclis’te çalışan ve çatışan bizim vekillerimizdir. Onlar demokrasi kahramanlarıdır. Onlar her türlü övgüye değer aydınlık insanlardır ve Milletin vekili olma görevini hakkıyla yürütmüşlerdir” diye konuştu.

GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER

“Önümüzde önemli bir seçim var” diyen Akkuş konuşmasını şöyle tamamladı: “16 Yıllık reklam arası sona eriyor. Bu karanlıktan kurtulmamıza sayılı günler kaldı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, topraklarımızı işgal eden emperyalistler için ‘Geldikleri gibi giderler’ demişti. Bugün de biz söylüyoruz; Geldikleri gibi gidecekler. Bizim demokratik parlamenter sistemimizi, sosyal hukuk devletimizi, bağımsız yargımızı, adaletimizi, kursağımızdan aşımızı, cebimizden paramızı, hayatımızdan huzurumuzu çalıp sefa içinde, lüks içinde saraylarda yaşayan bu zihniyeti def edeceğiz. Geldikleri gibi gidecekler. Sevgili gençler, Mustafa Kemal Atatürk, ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyerek bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini size miras bıraktı. Sizler, bizim de umudumuzsunuz. Sizin heyecanınız, aklınız ve yetenekleriniz sayesinde bağımsız, çağdaş bir hukuk devleti olma yolunda daha büyük adımlar atacağız. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı bir kez daha kutlarken, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanımız için canını feda etmiş tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.