Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

BURSA YEMEKLERİ OTEL MENÜLERİNDE

Bursa Aşçılar Derneği'nin (BURASDER) geleneksel dayanışma gecesi Mercure Otel'de gerçekleştirildi. Geceye Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Mengen Belediye Başkanı Turan Bulut, Gökçesu Belediye Başkanı Vahit Aydın, BESOB Başkanı Arif Tak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Eker ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan BURASDER Başkanı Sait Kaplan, yemeğin bir kültür olduğunu belirterek, “Geleneksel hale getirdiğiniz aşçılar gecesinde tedarikçi firmaların temsilcileriyle mutfak şeflerini buluşturduk. Aşçı sadece mutfağına girip yemek yapan bir meslek değildir. İyi bir aşçı aynı zamanda iyi bir kültür araştırmacıdır. Çevreye duyarlı, köklerine bağlı, ufku açık ustalarımız sayesinde yemek kültürümüzü gelecek nesillere taşımak için gayret gösteriyoruz” dedi.

Gecenin düzenlenmesinde katkıda bulunan sponsor firma temsilcilerine BURASDER yönetim kurulu tarafından plaket verildi. BURASDER’in Onursal Başkanı Reşat Kahrıman da plaketini mevcut başkan Sait Kaplan’ın elinden aldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik ise gecede Bursa Valiliği tarafından hazırlanan ‘Osmanlı’dan Cumhuriyete Bursa Mutfağı’ kitabını şeflere hediye etti. Aşçılar derneğinin gale yemeği geceye katılan şeflerin pasta kesimiyle sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
YemekBursaOtelMenü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.