Öne Çıkanlar psikoloji Akbaş Atlet KKTC turizm
banner13

BURSALI, İTÜ’LÜ ÖĞRENCİLERE İLERİ TEKNOLOJİ İLE ÜRETTİĞİ ÜRÜNLERİ ANLATTI

Türkiye’nin en büyük havlu ihracatçısı olan Bursalı, sanayi-üniversite iş birliğinin geliştirilmesi ve bu alanda ülkemizde öncü olma hedefi doğrultusunda çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Firma, Bursalı Tasarım Merkezi olarak geçtiğimiz günlerde İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tekstil mühendisliği, tekstil tasarımı, tekstil geliştirme ve pazarlama bölümlerindeki öğrencilerle bir araya gelerek, havlu kumaşı, üretimi ve tasarımı hakkında bilgiler verdi.

Türkiye’nin tekstil sektöründeki ilk ve tek Ar-Ge & Tasarım Merkezi unvanına sahip olan Bursalı, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında öğrencilerle bir araya gelmeye devam ediyor. Firma, İTÜ bünyesinde gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilere tekstil sektörü, havlu ve havlu üretimi hakkında bilgiler verdi.

Oldukça verimli geçti

Seminer sonrasında Bursalı Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Ali Badoğlu tekstil sektörü ve havlu üretim süreci ile ilgili teknik bilgiler paylaşırken Bursalı İnsan Kaynakları Direktörü Gülcan Doğru da iş başvuru süreçleri hakkında öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Tekstil mühendisliği, tekstil tasarımı, tekstil geliştirme ve pazarlama bölümlerinde eğitim gören öğrencilerin katıldığı seminer oldukça verimli geçti.

Üniversite-sanayi iş birliğine büyük önem veriyoruz

Seminer hakkında açıklamalarda bulunan Bursalı İcra Kurulu Başkanı Alper Bursalı, öğrencilerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında bu tür etkinliklerde yer almaya devam edeceklerinin altını çizen Bursalı, “Üniversite-sanayi iş birliğine büyük önem veriyoruz. İTÜ gibi tekstil sektörüne önemli değerler yetiştiren bir eğitim kurumunda öğrencilerle buluşmak çok güzel” dedi.

Sürdürülebilir başarı hedefi

Bursalı olarak sürdürülebilir başarı hedefi doğrultusunda, ürün geliştirme ve markalaşma çalışmalarını kararlı bir şekilde yürüttüklerini belirten Alper Bursalı, Ar-Ge’yi şirket politikası haline getirme ve üretimin her aşamasına yayma çalışmalarının da tüm hızıyla sürdüğünü kaydetti.

Bursalı, “Türk tekstil sektöründe Ar-Ge & Tasarım Merkezi’ni tek çatı altında bir arada bulunduran ilk ve tek şirketiz ve bununla gurur duyuyoruz. Alanında uzman tasarım ekibimizle her geçen gün daha da gelişmeye ve sektörümüzde yenilikçi çözümler üretmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Akademik çalışmalar yapılacak

Öte yandan, Bursalı hatırlanacağı üzere olan İTÜ ile yakın zamanda önemli bir iş birliği protokolüne imza atmıştı. Protokol kapsamında; İTÜ ve Bursalı, hazır giyim perakende ve moda sektörü odaklı ortak akademik çalışmalar yapacak, projeler geliştirecek. Böylece söz konusu alanlarda sektörel bilginin akademik bilgi ile buluşması sektörün ilerlemesine katkı sağlayacak çalışmaları ortaya çıkaracak.

Bu doğrultuda Bursalı, küresel markası Nuacotton için özel olarak hazırlanan kreasyonlarıyla geçtiğimiz aylarda  İTÜ Fashion Show’daki defilede de yer almıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.