Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

CUMHURİYET HALK PARTİSİ 96 YAŞINDA…

Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, PM Üyesi Gamze Pamuk Ateşli’nin yanı sıra il ve ilçe yöneticileri, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri, belediye meclis üyeleri ile partililerin katıldığı törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından anıta çelenk konuldu.

Törende konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkan Yardımcısı İlhan Ekinci, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Benim iki büyük eserim vardır. Türkiye Cumhuriyeti  ve Cumhuriyet Halk Partisi" dediğini hatırlatarak, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluş yıldönümünde, devrimlerinin yılmaz savunucusu siz arkadaşlarımla birlikte Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurundayız. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türk halkının var olma iradesi, bağımsızlık aşkı ve özgürlük sevdası olduğunu belirten Ekinci, şunları söyledi:

CHP'li olmak demek, herkes pes ettiğinde bile umutsuzluğa düşmeden direnmek demektir, halkına inanmak demektir, milletine güvenmek demektir. CHP'li olmak demek, kimseyi ayırmadan kucaklamak, sevmek demektir. CHP'li olmak demek, halkın değerleriyle ve halkı için yaşamak, çağdaş uygarlığı aşmak demektir. CHP'li olmak demek, yoksulluktan kurtulmak için başı dik, sırtı pek bir ülke için kendini adamak demektir.  CHP'li olmak demek, cumhuriyetin kurucusu, demokrasinin öncüsü olmak demektir. CHP'li olmak demek 'özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir' demektir.
Özetle CHP'li olmak demek, Mustafa Kemal Atatürk olmak demektir. Bugün CHP'nin 96. doğum günü. Hepimizin doğum günü kutlu olsun!”

Anahtar Kelimeler:
CHP
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.