Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz Sanat Kıyak sungurlu
banner13

DONDURMADA KLASİK LEZZETLER SEVİYORUZ, BİR SEFERDE 3 TOP YİYORUZ!

Dondurma severlerin yüzde 66’sı tek seferde iki ya da üç top yediğini belirtirken tercihlerini külahtan yana kullanıyor. Dondurmada birbirine en çok yakıştırılan lezzetler ise ‘klasik’ olarak da tanımlanan çikolatalı - sade ve çikolatalı - kaymak ikilisi…

Kahve Dünyası, dondurma tüketim alışkanlıklarına yönelik gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçlarını yayımladı. Türkiye genelinde 700 kişiyle görüşülerek gerçekleştirilen araştırmadan dikkat çekici sonuçlar çıktı.

Bu yıl 21 Temmuz’a denk gelen Dondurma Günü dolayısıyla yapılan araştırmaya göre, Türkiye’de her 100 kişiden 44’ü dondurma yiyor. Bu kişilerin büyük bir kısmı haftada bir veya daha sık dondurma tükettiklerini ifade ediyor.

En çok külahta seviliyor

Araştırmaya katılanların yüzde 63’ü, “Dondurmayı nasıl tüketmeyi seversiniz” sorusuna külahta cevabını verirken bunu kase ve eve götürmek için kullanılan kaplar takip ediyor. Katılımcılar ayrıca külahta dondurmayı, endüstriyel dondurmalardan daha fazla tercih ettiklerini söylüyor.

Tek seferde 2 - 3 top

Dondurma severlerin yüzde 66’sı tek seferde en fazla 2 ya da 3 top dondurma yediğini belirtiyor. Bunu 1 - 2 top ve 5 - 6 top seçenekleri takip ediyor. Her dört kişiden üçü dondurmayı evde yemeyi sevdiğini söylerken kafe-restoran, iş yeri ve sahilde de sıklıkla dondurma tüketiliyor. Dondurma yenilen zaman dilimleri ise akşam, öğleden sonra, öğle, gece ve sabah olarak sıralanıyor.

Klasikleri sonra limonlu - vişneli takip ediyor

Dondurma tükettiğini söyleyenlerin birbirine en çok yakıştırdığı çeşitler, ‘klasik’ olarak da bilinen çikolatalı - sade ve çikolatalı - kaymaklı ikilisi. Limonlu - vişneli, çikolatalı - çilekli, karadutlu - kaymaklı, çikolatalı - vişneli, karamelli - çikolatalı ve karamelli - kaymaklı da, en çok sevilen ikililer arasında yer alıyor.

Dondurma yapsam çikolatalı olurdu!

Kahve Dünyası’nın araştırmasında katılımcılara, “Bir dondurma çeşidi üretme şansınız olsaydı bu hangi dondurma olurdu” sorusu da yöneltildi. Dondurma severlerin hayalindeki çeşitler, çikolatalı / çikolata parçacıklı, karpuzlu, kaymaklı, ballı, çilekli ve karadutlu oldu.

Kahve Dünyası’nın geçtiğimiz aylarda yaptığı tatlı tüketimi araştırmasında da, Türk halkının başta sütlü ve bitter çeşitleri olmak üzere çikolatayı çok sevdiği ortaya çıkmıştı. Dondurma araştırmasında da ilk sırayı çikolatalı / çikolata parçacıklı dondurmanın alması, bu lezzete olan ilgiyi bir kez daha gösterdi.

Kaan Altınkılıç: Dondurmadaki ‘yaz tatlısı’ algısını değiştirmeyi hedefliyoruz

Kahve Dünyası Şirket Yönetiminden Sorumlu Altınmarka Grup Şirketleri Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Altınkılıç, dondurma araştırmasının sonuçlarını değerlendirdi. Endüstriyel üretimden uzak, tamamen el yapımı tarzında dondurma ürettiklerini ve bu sektörün öncüleri arasında yer aldıklarını belirten Altınkılıç, “Araştırmaya katılanların en sevdikleri dondurma çeşidi sorusuna ‘ambalajsız külah dondurma’ cevabını vermesini, markamızın ve sektörümüzün bu alandaki çalışmalarının başarılı bir sonucu olarak değerlendiriyoruz. Diğer yandan, ülkemizde dondurma tüketiminin henüz yeterli seviyede olmadığını düşünüyoruz. ASÜD tarafından en son geçen yıl açıklanan verilere göre, Avrupa’da kişi başına yıllık dondurma tüketimi 7 litre civarındayken Türkiye'de ise 4,6 litre. Bunda, ülkemizde dondurmanın yaz tatlısı olarak düşünülmesinin de büyük payı var. Baktığınız zaman kış mevsiminin aylarca sürdüğü Kuzey Avrupa ülkelerindeki dondurma tüketiminin, ülkemizdeki tüketimin 2 - 3 misli olduğunu görüyoruz. Biz Kahve Dünyası olarak yalnızca yaz aylarında değil, yılın 365 günü misafirlerimize dondurma sunarak dondurma algısının değişmesine ve bu sağlıklı tatlının tüketiminin artmasına katkı sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.