Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz Kıyak sungurlu Sanat
banner13

İMİB'İN VERİLERİNE GÖRE MADEN SEKTÖRÜNÜN 11 AYLIK TOPLAM İHRACATI 4,19 MİLYAR DOLAR

Kasım ayı sonu itibariyle madencilik sektörünün ihracat rakamlarını açıklayan İMİBBaşkanı Aydın Dinçer, yılın ilk 11 ayında Türkiye’nin toplam maden ihracatının geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 4,22’lik bir artışla 4,19 milyar dolar olarak gerçekleştiğini ifade etti. Ayrıca Dinçer,kasım ayında maden ihracatının 399,1milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirtti.

11aylık dönemde maden sektörünün alt gruplarında gerçekleşen ihracat rakamlarını da açıklayan Dinçer; endüstriyel mineraller ihracatının geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 12,5’lik artış göstererek,899 milyon dolar, metalik cevher ihracatının ise geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 4,31’lik bir düşüşle 1,197 milyar dolarolarak kayıtlara geçtiğini bildirdi.Öte yandanDinçer, blok doğal taş ihracatının geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 13,69’lukdüşüşle 892 milyon dolar, işlenmiş doğal taş ihracatının da geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 2,51’lik artışla 877 milyon dolar olduğunu aktardı.İMİB BaşkanıAydın Dinçer, 2018 yılı 11 aylık dönemde maden sektörünün en çok ihracat yaptığı ülkelerin sırasıyla; Çin Halk Cumhuriyeti, ABD, Belçika, İspanya ve İtalya olduğunu ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.