Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz Kıyak sungurlu Sanat
banner13

İŞ DÜNYASINDAN WIN EURASIA'YA TAM DESTEK

Türkiye’nin ileri teknolojiye sahip yerli sanayi ürünlerini uluslararası arenaya taşıma vizyonuyla düzenlenen WIN EURAISA12-15 Mart tarihleri arasında 20 ülkeden 1.400 markayı Türk üreticilerle buluşturmaya hazırlanıyor. Yeni konseptini Makineleri Üreten Makineler olarak belirleyen WIN EURASIA, sac işlemeden metal şekillendirme teknolojilerine, otomasyon hizmetlerinden elektrik ve elektronik ekipmanlara, hidrolik ve pnömatik hizmetlerden tesis içi lojistiğe kadar ihtiyaç duyulan tüm eko-sistemi bir araya getirecek. “Makineleri Üreten Makineler” sloganıyla en yeni teknolojilerin görücüye çıkacağı fuar Metalworking EURASIA, SurfaceTechnology EURASIA, Welding EURASIA, IAMD EURASIA, IES EURASIA ve CeMAT EURASIA katılımcı ve ziyaretçilerini tek çatı altında buluşturacak.

Türkiye’de kamunun tam desteği ile yatırımlarına yön veren makine sanayinin uluslararası alanda bir üst lige çıktığını ifade eden Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, şunları söyledi; “Makine sanayii, uluslararası ticarette önemli bir yere sahip, ayrıcalıklı bir faaliyet alanı. Bu alanda yerli üretim gücüne sahip olan ülkeler rekabette de önemli avantajlar elde ediyor, ekonomide öne geçiyor. Türkiye’de de makine sanayii, ülke ekonomisi dünya devleri arasına sokabilecek, teknolojik rekabette hak ettiği konuma taşıyacak stratejik bir sektördür. İlgili kamu kurumları ve özel sektör Türkiye’nin bu gücünün farkında ve sektörü geleceğe hazırlama noktasında önemli başarılara imza atılıyor. Makineleri üreten makinelerin fuarı WIN EURASIA bu yıl da tüm imalat sanayiini İstanbul’da ağırlamaya hazırlanıyor.”

Türkiye sanayisinde gelişime paralel olarak yeni ihtiyaçların ortaya çıktığını ve bu yeni ihtiyaçlara en iyi şekilde cevap verebilmek için WIN EURASIA’nın da yenilendiğini belirten Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel şunları söyledi:

“Avrasya bölgesinde ticari işbirliklerinin büyük önem kazandığı bu dönemde, Türkiye sanayisinin büyüme hızı WIN EURUASIA’nın da yenilenmesini kaçınılmaz kıldı. Bu yıl fuara 20 ülkeden 1.400 marka standlı katılım gerçekleştirecek. İhracatta artış hedeflenen ülkelerden temsilciler B2B görüşmeleriyle Türkiye’nin üreticileriyle bir araya gelecek. Devlet destekli Alım Heyeti Programları çerçevesinde başta Başta Almanya, Cezayir, Rusya, B.A.E, Bulgaristan, Suudi Arabistan, Katar, Hindistan, Lübnan, Mısır, Tunus, Ürdün, Yunanistan, Kosova, Sırbistan, Fas, Ukrayna olmak üzere 100’ü aşkın ülkeden sektörün önemli firmalarının üst ve orta düzey temsilcileri ve satın alma heyetlerini fuarımız süresince ağırlıyor olacağız. 12 – 15 Mart tarihleri arasında WIN EURASIA’da bu yıl teknolojiye her zamankinden çok daha fazla yer ayırdık. Türkiye’nin ileri teknolojisini tüm dünyaya tanıtmak ve yerli teknolojiye yönelik yatırımları teşvik etmek istiyoruz. WIN EURASIA 2020’nin sektörün önde gelen kurum ve kuruluşlarının da desteğiyle, Türkiye ekonomisine daha fazla katma değer kazandıracak bir organizasyon olacağına inanıyoruz.”

İlk yerli endüstriyel 5G teknolojisi 12 – 15 Mart WIN EURASIA’da görücüye çıkıyor

Otonom sistemlerden robot insan etkileşimine, anlık ısı haritası ve üretim takibinden karanlık fabrikalara, yapay zekâdan, derin öğrenmeye ve bulut sistemine kadar farklı teknolojik ürünler, canlı olarak Türkiye’de ilk kez WIN EURASIA 5G Arena’da gösterilecek. Akıllı üretim için 5G vizyonu doğrultusunda Türkiye sanayisinin ilk 5G uygulamaları 1. Salon Festival alanında görücüye çıkacak. Yerli ve milli 5G ağı ve baz istasyonunun yer alacağı bu özel alanda Türkiye’nin ilk endüstriyel 5G uygulamaları olan insan-robot-bulut ve sensör etkileşimi canlı olarak test edilecek.

Fuar kapsamında düzenlenecek Endüstri 4.0 Festival Alanı5G ArenaKaranlık Fabrika ve WIN 4.0 Uygulama AlanıDijital Fabrikalar Özel Alanı ve ENOSAD Forum Alanı katılımcı ve ziyaretçilere son teknoloji üretim kanalları hakkında bilgi verecek.

WIN EURAISIA’da hayata geçirilen özel alanlarda birçok teknolojik yeniliğin ilk defa sahne alacağını belirten Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Belkıs Ertaşkın şunları söyledi; “Endüstri 4.0 Festival Alanı, dijital dönüşüm ile Endüstriyel 5G ana temasıyla 45 firmaya ev sahipliği yapacak. 1. salonda yer alan ENOSAD Forum alanı ise 100’den fazla davetli konuşmacıyı bir araya getirecek. “Fabrikalarda Dijital Dönüşüm Konferans Programı”nda ise Türkiye sanayisinde dijital dönüşüm süreci ele alınacak. WIN Eurasia 2020’de katılımcı ve ziyaretçilere özel kurgulanan 5G Arena’da, gerçek zamanlı endüstriyel 5G teknolojisi Türkiye’de ilk defa sergilenecek.”

İş Dünyasından Tam Destek

Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve KOSGEB desteği ve Makine İmalat Sanayi Dernekleri Federasyonu (MAKFED), Akışkan Gücü Derneği (AKDER), Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD), Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği (ETMD), İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER), Makina İmalatçıları Birliği (MİB), Robotik ve Yüksek Teknolojili Üretim Sistem Entegratörleri Derneği (ROBODER), Makine ve Aksanları İhracatçıları Birliği (MAİB), Istanbul Sanayi Odası (ISO) gibi sektörün önde gelen kurum ve kuruluşlarının işbirliğinde düzenlenen WIN EURASIA, iş dünyası tarafından da ilgiyle takip ediliyor.

İnovatif Yerli Projeler Ödüllendirilmeye Devam Edilecek

WIN EURAISA bu yıl 2’inci kez “WINOVATION” yarışmasının ödül törenine sahne olacak. Hannover Fairs Turkey ve ENOSAD işbirliği ile düzenlenen yarışmada ürün, hizmet, tasarım, teknoloji, teknik altyapı, çözüm, iş modeli, organizasyon ve sosyal çevre gibi konu başlıkları altında teknik inovasyon ağırlıklı, özgün tasarımlı projeler ödüllendirilecek. 12 Mart 2020 tarihinde fuar kapsamında düzenlenecek törende dereceye giren ilk 3 projeye yıl boyunca tanıtım ve pazarlama desteğinin yanında, WIN EURASIA 2021 fuarına katılım teşviki verilecek. 1’inciye ise bu desteklerin yanısıra HANNOVER MESSE 2020 Fuarı’na gidiş-dönüş uçak bileti ve 3 günlük konaklama ödülü verilecek.

Sektörün Buluşma Noktası 12 – 15 Mart’ta WIN EURASIA Olacak

Sektörün önde gelen kurumlarının da desteğini alan fuarda metal levha işlemeden yarı işlenmiş ve işlenmiş ürünlere, şekillendirme teknolojilerinden, işleme teknolojilerine, bağlama/ekleme teknolojilerinden, makina ekipmanları ve komponentlerine kadar metal işleme sanayinin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek. Makine imalatının yanı sıra otomasyon, akışkan teknolojileri, taşıma-depolama sistemleri, süreç denetimi, kalite kontrol, mühendislik, donanım-yazılım, elektrik elektronik, enerji dağıtımı ve iletimi, basınçlı hava ve danışmanlık hizmetlerini de kapsayan fuar, alt ürün guruplarıyla birlikte sektörün tüm bileşenlerini tek çatı altında bir araya getirecek.

Anahtar Kelimeler:
IstanbulTürkiye5G
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.