Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz sungurlu Sanat Kıyak
banner13

İZNİKLİ KIBRIS GAZİLERİNE MADALYA VE BERATLARI VERİLDİ

Bursa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İznik Kaymakamlığının birlikte düzenlediği Kıbrıs Gazilerine “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Törenine” İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Bursa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Fikriye Aydın, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Tuncay Doğan, Emniyet Müdürü Ahmet Tekin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şube Başkanı Muzaffer Uyar , İznik Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Eroğlu, Kamu Kurum ve Kuruluşları ve sivil toplum örgütleri, Gaziler, Aileleri ve Vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda Kıbrıs Barış Harekatını gösteren video gösterimi yapıldı. Günün Anlam ve önemini belirten konuşmasını  İznik Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Eroğlu ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şube Başkanı Muzaffer Uyar yaptı.  Kıbrıs Gazisi Mustafa Ersöz kendi yazdığı "Adnan Mavidemir" adlı şiirini okudu.

İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar ise konuşmasında " Bu topraklar üzerinde yaşamanın bedeli her zaman ağır olmuştur. Şöyle tarihe baktığımız zaman yaklaşık olarak bin yıldır milletimiz bu topraklar üzerinde yaşıyor. Anadolu Selçukludan o beylikler döneminden bu güne değerlendirdiğimizde o mücadelelerin bir kısmına sahne olduğu bir yerdir İznik. Değerlendirdiğimizde bu milletin buradan sökülüp atılmasına ilişkin olarak her zaman dünya üzerinde güçlerin olduğu aşikar. Bu dünde böyleydi, bu günde böyle. O beylikler dönemindeki haçlı seferlerini düşündüğünüz zaman 13 . yy başlarında Osmanlı İmparatorluğu dönemini düşündüğünüz zaman o tarihsel değerlendirmeye girdiğiniz zaman ciddi mücadelelerden geçtiğini görmüşsünüzdür. Bu millet aslında burada vardır ama, hiç bir zaman sömürgen bir millet, başka toplumların kötülüğünü istemiş bir millet değildir.

Adında bahsedildiği gibi oraya savaşa gitmiyoruz. Biz oraya Kıbrıs barış harekatına barışı huzuru götürmek için bu millet gidiyor. Orada bu insanlar fedakarlık gösteriyorlar. Dolayısı ile biz bu coğrafyada hep vardık. İnşallah bundan sonrada hep var olmaya devam edeceğiz. İnsanlık onuruna yakışır bir şekilde diğer milletlere de örnek olmaya devam edeceğiz. Bin yıldır buradayız İnşallah daha nice bin yıllar burada olacağız. Ama ne sayesinde şehitlerimiz sayesinde, burada bulunan çok değerli kıymetli olan gazilerimiz sayesinde olacağız. Hepinizden Allah razı olsun. Bu milletin birliği beraberliği olduğu sürece, tek yumruk olduğu sürece, ayrımcısız, ayrıcalıksız birbirimizi sevdiğimiz dayanıştığımız sürece burada emin olun dimdik ayakta olmaya devam edeceğiz. İyi ki varsınız, iyi ki sizlerin çocukları torunları var, iyi ki bu kültürü yaşatıyoruz. İyi ki bu birlikteliği beraberliği yaşatıyoruz. Hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Kıbrıs Barış Harekatında Gazi olan İznikli 4 Gazimize “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni” ile protokol üyeleri tarafından verildi. İznikli Gazilerimiz Mustafa Ersöz, Erdoğan Bıçak, İsmet Karaboğa ve Beytullah Dönmez'e Madalya ve beratları tek tek verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.