Öne Çıkanlar bursa Belediye sağlık NECMİ İNCE Yankı

MEHMET ÇELİK KONFERANSI
Orhangazi Belediyesi’nin Fetih şenlikleri kapsamında düzenlediği Konferansa katılan tarihçi yazar Prof.Dr.Mehmet Çelik, özellikle yakın tarih ve Osmanlının son dönemleri ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi. Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun, Başkan yardımcıları, STK’lar ve meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın izlediği konferansta Mehmet Çelik Osmanlı İmparatorluğu`nun yıkılışı ve yakın dönemde yaşanan siyasi ve tarihi olayların her birinin önemli sebepleri olduğunu ve hiçbirinin tesadüfen ortaya çıkan olaylar olmadığını söyledi. Yakın tarihte Anadolu`ya göz diken bazı batılı ülkelerin önce Çanakkale`yi geçmeye çalıştıklarını anlatan Prof. Dr. Çelik, bunun yanında Sevr Antlaşması`nın da bir antlaşma değil, bir proje olduğunu ve yaşanan olaylara bakıldığında bu projenin yüzde 100 uygulandığını savundu.

 

“Lozanın gizli maddesi de yok süresi de”

Mehmet Çelik bazı kesimlerin 2023’ü işaret ederek Lozan’ın şartlarının 2023’de sona ereceğini yada 2023’de gizli maddelerinin ortaya çıkacağını söylediğini ama bunun yanlış olduğunu belirterek, Lozan’ın ne gizli maddesi var, ne de süresi dedi. Prof. Dr. Çelik, şöyle devam etti: `Lozan`da bize iyi bir ders verdiler ve `Bir ulus devlet olarak Anadolu ile yetinin` dediler. Bizi öyle bir köklerimizden ayırdılar ki 900 sene bizatihi yönettiğimiz Suriye, Halep ve diğer ülkeler, topraklara imparatorluk yıkıldıktan sonra bir daha geri dönüp bakmadık. 900 sene Osmanlı İmparatorluğu topraklarında bulunan topraklarımızı, Sevr`in ardından bir defa olsun hatırlamadık. Aynı tespihin imamesinin koparılıp dağılması gibi, bizi birbirimizden koparıp ayırdılar. Ortadoğu`da, Arap yarımadasında, Afrika ülkelerinde yaşanan tüm olayların, birbirleriyle bağlantıları ve tek bir hedefi vardır. Müslümanları hep algı yaparak, İslamiyet ve Müslümanları birbirlerinden ayrıştırmaktır. Bunun tek çaresi ve çözümü vardır, bu da İslam dünyasının merdiven altı değil, mutlak suretle akademik bir din eğitimiyle eğitilmesidir. Bu din anlayışı ile İslam dünyası sömürge olmaktan kurtulamaz.`

 

“Bütün dünya bizim üzerimize çöktü”

 

100 sene önce Avrupa ülkelerinin üzerimize çöktüğünü söyleyen Çelik, “Kimseye laf etmememize rağmen düşmanlar ülkemizi sardılar. Ülkemiz büyük felaketler yaşadı. Bunun sebebi Avrupa’nın fabrikalarındaki hammadde endişesi ile bizim yer altı kaynaklarımıza göz dikmeleridir. Bunun için bizi kuşattılar, parçalamak istediler. Bugün aynı şey Ortadoğu’da yapılıyor.” diye konuştu.

 

“Osmanlıyı İngilizler yıktı”

Sultan vahdettin tahta çıktığında tahtın adı kalmıştı. Devlet falan yoktu. 58 yaşındaydı, bastonsuz beş adımdan fazla atamıyordu. Sultan Vahdettin’in adı sultandı da bütün bunların ötesinde Cibali Karakolu’ndaki komiser bile sözünü dinlemiyordu. Devlet bitmişti. İmparatorluğu İngilizler çökerttiler, yıktılar darma dağın ettiler. Düşman olarak ta Yunanlıyı gösterdiler bize. Kim bu Yunan? Bizim bir Valiyle 400 yıl idare ettiğimiz eyaletimizdi. Bu Yunanlı bizim nasıl düşmanımız olur? Bizim evin çocuğuydu. Beraber yaşamıştık. Bugün bile nüfusu İstanbul’un yarısı kadar, açlıktan da nefesi kokuyor. 80 milyon Türkiye’de İngiltere’ye öfke duyan adam bulamasınız. Hafıza disketlerini o kadar maharetle siliyorlar ki. 20 senedir Irak’ın kanını emdiler. Amerika’nın askeri kadar İngiltere’nin askeride var orada. Hep Amerikan askerlerinin yaptıklarını gösterdiler, bir tane İngiliz askerlerinin yaptıkları gösterilmedi. Bir tek gazetede İngilizler şöyle yaptılar demedi. Bunlar böyle gizleniyorlar bu konularda çok başarılılar. Suçu kendileri işlerler başkasına yamamayı çok iyi becerir bu İngilizler.” dedi.

 

 

 

“Menderes’i ABD idam ettirdi”

 

Başbakan Adnan Menderes’in ABD tarafından idam edildiğini söyleyen Çelik, “ABD, merhum başbakanı bize gözdağı vermek için idam ettirdi. ABD bu şekilde, ‘biz ne dersek onu yapacaksınız, bize başkaldırırsanız size bunu yaparız’. Diyerek gözdağı vermeye çalıştı.” ifadelerini kullandı.

 

“Sevr anlaşma değil projedir”

 

Sevr’in anlaşma değil proje olduğunu söyleyen Çelik, “Dindarların hepsinin evinde Kur’an vardır. Evin en güzel yerine asmışlar fakat açıp okumuyorlar. En mütedeyyinlerimiz Cuma akşamları ölülerine Yasin okurlar. Ramazanda cüz okunur. Bizim laiklerimizin de hepsinin evinde nutuk vardır onlarda onu okumuyorlar. Gazi Paşa nutuğun 18 yerinde Sevr projesi diyor hiçbir zaman anlaşma kelimesi çıkmamış ağzından, çünkü Sevr bir anlaşma değildir. Bir projedir. Bizim sağcılarımızda solcularımızda hoplasınlar, yüzde 100 uygulanmış bir projedir. Anadolu toprakları da bu projenin dışındadır. Hocam o Sevr haritası ney okullarda peki? Onu AK Parti’nin AKP’li olan milli eğitim bakanına soracaksın.”diye konuştu.

 

“24 haziran önemli bir viraj”

 

Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını belirten Çelik, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Bize istediklerini yaptıramıyorlar başımızdaki lider eski lider profili değil, gerçekten ülkesi için mücadele eden bir lider. Artık onların dediğini yapmıyor, ümmetin dediğini yapıyor, bizimle onun için uğraşıyorlar. Bunun sonuncusunu 15 Temmuz’da yaşadık. Şükür başaramadılar. Ama hala boş durmuyorlar, uyanık olmamız lazım. 24 haziran çok önemli ve çok kötü bir viraj. Araba o virajdan devrilmeden geçerse stabilize yol bitti, otobana girdi demektir. Eğer o araba devrilirse, Tayyip Erdoğan’ın sesi kesilirse, mazlum İslam dünyasının nefes boruları yok olur. Her şeye rağmen 24 haziranda bu adama sahip çıkın diyorum size.” Konferans sonunda Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, günün anısına Prof.Dr. Mehmet Çelik'e bir tablo hediye etti.

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.