Öne Çıkanlar Btü BUSİAD Kedi BTSO Türkiye

RUMELİSİAD HÜSNÜ ÖZYEĞİN’İ AĞIRLAYACAK

Dernek bünyesinde hayata geçirdikleri Rumeli Buluşmaları’na tüm hızıyla devam ettiklerini belirten RUMELİSİAD Başkanı Ömer Kumova, etkinliğin bu yıl 77’ncisini düzenleyeceklerini söyledi. Geleneksel hale gelen Rumeli Buluşmaları’nı gerçekleştirmekten büyük gurur ve mutluluk duyduklarını ifade eden Kumova, “Bu buluşmalarımızda alanında uzman isimleri üyelerimiz ile bir araya getiriyoruz. Bu doğrultuda bu yıl da oldukça başarılı bir etkinliği hayata geçireceğimize inanıyorum. Yine verimli ve keyifli geçecek olan bir etkinliğe imza atacağız” dedi.

Büyük gurur duyuyoruz
5 Mart 2020 Perşembe günü düzenlenecek olan Rumeli Buluşmaları’nda Fiba Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Hüsnü Özyeğin’in üyeler ile bir araya geleceğini dile getiren Kumova, Türk iş insanı ve inşaat mühendisi olarak bilinen Özyeğin'in etkinlikte ticaret hayatında yaptığı çalışmalar ve girişimcilik konularında edindiği tecrübelerini anlatacağını kaydetti. Kumova, Özyeğin gibi deneyimli bir ismi Rumeli Buluşmaları’nda ağırlayacak olmaktan büyük gurur duyduklarına dikkat çekerek, “Özyeğin’in iş hayatına dair paylaşımlarını dinlemek bizler için oldukça faydalı olacak. Özyeğin aynı zamanda ekonomi alanında da değerlendirmelerde bulnacak. Etkinliğimizin her yıl olduğu gibi bu yıl da oldukça güzel geçeceğine inanıyorum” diye konuştu. Balkan kökenli Türk iş dünyasının temsilcileri olarak Türkiye’nin gelecek hedeflerine katkı sağlamaya devam edeceklerini belirten Kumova, RUMELİSİAD’ı ulusal ve uluslararası düzeyde en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Hüsnü Özyeğin kimdir?

İş insanı olan Hüsnü Özyeğin, 1963 yılında Robert Akademi’den mezun olduktan sonra 1967 yılında Oregon Devlet Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden lisans derecesini, 1969 yılında da Harvard İşletme Fakültesi’nden İşletme Yüksek Lisans derecesini almaya hak kazandı. 1974 yılında Pamukbank Genel Müdürlüğü’ne atandı. 1984 yılında Yapı Kredi Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve Genel Müdürlüğü görevlerini üstlendi. Eylül 1987’de Finansbank’ı kurdu ve 1987-2010 yılları arasında Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. Özyeğin, Fiba Holding Kurucu ve Onursal Başkanlığını yürütmektedir.

Anahtar Kelimeler:
TürkiyeBalkanlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.