banner20
Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA Sanal İddialar

ŞAHİKA ERCÜMEN, NEFES KESEN ANTARKTİKA MACERASINI ANLATTI

ECE Türkiye tarafından yönetilen, keyifli alışveriş yanında sanata, kültüre, spora verdiği önemle ziyaretçilerini ayrıcalıklı etkinliklerle buluşturan ANKAmall, bu kez Türk bayrağını Antarktika’da dalgalandıran, Türk kadınının gücünü ve başarısını gözler önüne seren Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen’i ağırladı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesi ile ANKAmall’un misafiri olan Ercümen, Antarktika macerasını, elinde bulundurduğu dünya rekorlarını, başarıya giden yolları ve hedeflerini ANKAmall ziyaretçileri ile paylaştı.

“Buzullarda dalmak hayalimdi”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın daveti üzerine Antarktika macerasının başladığını belirten Ercümen, bunun aslında hayali olduğunu ve teklif aldığında büyük mutluluk yaşadığını ifade etti.

 Eksi 1 derecedeki soğuk sulara tüpsüz dalış yaparak yaklaşık bir saat boyunca suyun altında kaldığını anlatan Ercümen, “Zorlu bir yolculuk ve zorlu bir dalış oldu ama bembeyaz karın ve buzun üzerinde Türk bayrağını görmek gözümde tablolaştı. Bu, çok gurur veren bir tablo oldu” dedi.

Ankaralılar nefeslerini tuttu

“Hayata nefes aldığımda değil nefes tuttuğumda başladım” diyen Ercümen, çocukluğunda astım hastası olduğunu ve suyla tanıştıktan sonra hayatının değiştiğini anlattı. Nefes egzersizlerinin önemine değinen dünya rekortmeni, kendisine eşlik eden ziyaretçilerle birlikte nefes egzersizleri de yaptı.

“Ülkeme, doğaya, suya, çevreye karşı sorumluluklarım var”

Söyleşide hedefleri ve projeleri hakkında da bilgi veren Şahika Ercümen, ülkeye, doğaya, suya, çevreye karşı sorumluluk duyduğunu ve başta yeni çıkacak kitabı olmak üzere çocuklara yüzmeyi sevdirecek çalışmalarla birlikte eğitim çalışmalarına da ağırlık vereceğini belirtti.

“Çocukluğum burada geçti”

Söyleşi sonrasında konukların sorularını da yanıtlayan Ercümen, başarılarının örnek olması ve başka Şahika’lar için de yol göstermesi dileklerini paylaşarak, “Çocukluğumun geçtiği ve çok sevdiğim alışveriş merkezi” dediği ANKAmall’un yönetimine de teşekkürlerini iletti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21