banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

Şehzade Osmanoğlu, Fetih Müzesi’nde Duygulandı

Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid’in 4. kuşak torunlarından Orhan Osmanoğlu, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni gezerken duygusal anlar yaşadı.

Osmangazi Belediyesi’nin hizmete sunduğu Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, Şehzade Orhan Osmanoğlu ve ailesini ağırladı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, şehzade Osmanoğlu ve beraberindeki gruba Bursa’nın fetih gününün 3 boyutlu olarak anlatıldığı dev müzeyi gezdirerek, binanın yapılışıyla ilgili bilgiler verdi. Dünyanın en büyük tam panoramik müzesinde gördükleri karşısında duygulanan Osmanoğlu, böyle bir eseri kazandırmasından dolayı Başkan Dündar’a teşekkür etti. Müzenin giriş katındaki 16 büyük tabloyu dikkatle inceleyen Orhan Osmanoğlu, 42 metre açıklığındaki dev kubbeye çıktığında ise büyük bir heyecan yaşadı.

Müzeyi gezerken bir hayli duygulandığını söyleyen Orhan Osmanoğlu, “Muhteşem bir eser olmuş. Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a çok teşekkür ederim. Bütün Türkiye’ye sesleniyorum; Bursa’ya gelip bu müzeyi mutlaka gezin. Burada adeta zaman tüneline girdik. Osmanlı’nın Ertuğrul Gazi’den başlayan sürecini bu müzede görüyoruz. Osmanlı Devleti’nin kuruluşu adeta gözümüzün önünde canlandı. Çok duygulandık. Bu Panorama 1326 gezisi, bizi 700 sene öncesine götürdü” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21