Öne Çıkanlar bursa Sanat Magazin Engelsiz Kumdas
banner13

Sınav'dan bahar şenliği

Bursa Sınav Okulları’nın her yıl geleneksel olarak düzenledi bahar şenliği festival havasında yapıldı. Şenliğe, Sınav Okulları’nın tüm kampuslerinden binlerce öğrenci ve veli katıldı.



Sınav Okulları’nın öğrenciler ve velilerle birlikte yazı karşılamak ve Sınav ailesini bir araya getirmek için düzenlediği Geleneksel Bahar ve Spor Şenliği’nin 8.si, 5 Mayıs Cumartesi günü Demirci Kampüsü’nde yapıldı.


Sınav Okulları’nın Bursa genelindeki 10 kampüsünden binlerce öğrenci ve ailelerinin katıldığı şenlik, tahta bacak ve Arda Mat Bandosu’nun gösterileriyle başladı. Uluyama Türk Japon Kültür Derneği’nin de gösteri yaptığa şenlikte, günler öncesinden hazırlanan Sınav Koleji’nin farklı kampüslerinden öğrenciler de halk oyunları ve bando gösterileriyle kendilerini izleyen ailelerinden tam not aldı.


BİNLECE ÖĞRENCİ VE VELİ KATILDI


Birçok sosyal etkinliğin düzenlendiği Geleneksel Bahar ve Spor Şenliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Sınav Koleji Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Gıyasettin Bingöl, “Bu yıl ki şenliğimiz geçtiğimiz yıllara oranla daha görkemli geçiyor. İlçelerdeki okullarımızla birlikte 10 kampüsümüzden 15 bine yakın öğrencimiz ve bir o kadar da velimiz bugün şenliğimizde bir araya geldi. Birlikte zaman geçirerek doyasıya eğlenme şansı yakaladı. Aynı sıraları paylaşan öğrencilerimizle birlikte veliler de birbirleriyle tanışma fırsatı buldu. Farklı yemekleri, Yörük çadırı, kermesleri ile tam bir panayır havasında geçiyor şenliğimiz. Biz eğitim sisteminin sadece okulda çocuklara ders vererek öğretilmesinden yana değiliz. Bu şekilde sosyal etkinlerle çocuklarımıza birlikteliği, paylaşmayı ve aile hayatı hakkında bilgiler de aşılamak gayesindeyiz. Şenliğimizin bu sene 8. yılı ve her sene gelişerek büyüyor. Her velinin çocuklarıyla futbol, basketbol oynamasını, uçurtma uçurmasını, kısacası paylaşımlarda bulunmasını çok önemsiyoruz. Bunu başardığımız için de çok mutluyuz, gururluyuz” dedi.


ŞENLİK ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİNE DÖNÜŞECEK


Sınav Okulları Genel Müdürü Nihat Bingölbalı da, yıl sonunun yaklaştığı bugünlerde ailelerle öğrencileri bu şenlik ile bir araya getirmek istediklerini söyledi. Bingölbalı, “Bir günü dolu dolu geçirmenin heyecanını çocuklarımızla birlikte yaşıyoruz. Nereye bakarsanız bakın bir güzellik ve neşe görüyoruz. Bizim de okul olarak öncelikli amaçlarımızdan birisi aile değerini ortaya koymak. İnşallah çok yakın zamanda kuracağımız Uluslararası Mudanya Üniversite’mizle beraber bu şenliğimizi uluslararası alana ve bir çocuk festivaline dönüştürmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.


Çeşitli oyun, spor karşılaşmaları, uçurtma uçurma gibi pek çok etkinliğin yapıldığı şenlik gün boyu devam etti.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.