Öne Çıkanlar bursa Belediye sağlık Yankı NECMİ İNCE

TAÇ VE TOG ÇOCUKLARLA OKUL ŞENLİĞİNDE BULUŞTU

TAÇ, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ortaklığı ile geçtiğimiz yıl başlattığı “Benim Renkli Sınıfım” projesi ile 8 şehirde, 30 okulda, 1.756 çocuğa ulaştı.

Çocukların yaptığı resimleri perdeye dönüştüren ve atölyeler aracılığı ile çocuklara gönüllülük ve birlikte iyi yaşam konularında farkındalık kazandıran projenin yılsonu şenlikleri, Kocaeli Bayraktar İlkokulu ve Ortaokulu’nda; çocukların ve gönüllülerin katılımı ile gerçekleşti.

TAÇ’ın Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği “Benim Renkli Sınıfım” projesi ile Mardin, Samsun, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Manisa, Sivas veŞanlıurfa olmak üzere 8 şehir, 30 okulda, 1.756 çocuğa ulaşıldı.

Çocuklar hayallerini resmetti

Toplum Gönüllüsü gençlerin ve Zorlu Tekstil gönüllülerinin de katılımı ile gerçekleştirilen atölye çalışmalarıyla, çocukların hayal gücünü katarak yaptıkları resim çalışmaları, TAÇ’ın üretim tesislerinde perdeye dönüştürüldü. Türkiye’nin farklı illerinde yürütülen proje ile çocuklar, kendi çizdikleri resimlerin yer aldığı perdelerin olduğu sınıflarda eğitim görmenin mutluluğunu yaşadı. Proje ile 8 farklı şehir ve 30 okulda, çocukların çizdikleri resimlerden üretilmiş perdelerle sınıflar renklendi, böylece eğitim ortamın güzelleşerek çocukların okula olan aidiyet duygularının pekiştirilmesine de katkı sağlanmış oldu.

Daha iyi bir yaşam için çocuklara özel atölyeler…

TAÇ’ın “Benim Renkli Sınıfım” projesi ile ayrıca ilköğretim çağındaki çocukların gönüllülük, dayanışma, sivil toplum ve birlikte iyi yaşam konusunda farkındalıklarını artıran, çocukları daha iyi bir yaşam için gerekli olan sorumluluğu almaları konusunda atölyeler düzenlendi. Toplum Gönüllüsü gençlerin desteği ile atölyelere katılan çocuklar, yardımlaşma kavramı, sorumluluk alarak gönüllü olma bilinci, canlıların hakkını koruma gibi konularında düşünme ve oyunlarla bunu pekiştirme imkanı buldu.

Şenliklerde çocuklar doyasıya eğlendi

Projenin ilk yılını doldurmasıyla beraber, Kocaeli’deki Bayraktar İlk ve Ortaokulu’nda çocukların katılımıyla okul şenliği düzenlendi. Zorlu Tekstil ve Toplum Gönüllüsü gençlerin katılımı ile düzenlenen şenlik kapsamında çeşitli bilim, maske yapma, kuş evi yapma, yüz boyama atölyesi ve sokak oyunları gibi aktivitelerle Kocaelili çocuklar keyifli zaman geçirdi.

TAÇ ve TOG’un birlikte hayata geçirdiği proje, hem çocukların hem de gönüllü gençlerin katıldığı etkinliklerle farklı illerdeki çocuklarla buluşmaya ve sınıfları renklendirmeye devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.