banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

“Türkiye’nin En İyi Yönetilen Şirketleri” Belirlendi

İstanbul – 27 Kasım 2018

‘En İyi Yönetilen Şirketler’ programı, Türkiye’nin büyük ve orta ölçekli özel şirketleri ile aile şirketleri ve girişimcilerine hizmet veren Deloitte Private tarafından Türkiye’de ilk kez hayata geçirildi. Türkiye’de bulunan şirketlerin yönetim performanslarının, uluslararası en iyi uygulamalar çerçevesinde değerlendirilmesinin yanı sıra, ulusal şirketler arasında iyi yönetim mekanizmaları hakkında farkındalık yaratılmasının hedeflendiği programın ödül töreni, 26 Kasım 2018 tarihinde Çırağan Sarayı’nda yapıldı.

Ali Koç’un başkanlığını üstlendiği ve Ali Sabancı, Ebru Özdemir, Emre Zorlu, Hamdi Akın, Hanzade Doğan Boyner, Lucien Arkas, Ömür Tan, Umran İnan ve Ümit Boyner’in yer aldığı jüri tarafından belirlenerek “Türkiye’nin En İyi Yönetilen Şirketi” unvanını almaya hak kazanan 11 şirket ödüllerini aldı.

En az beş yaşında, yıllık 20 milyon TL’nin üzerinde ciro ile 25 ve üzeri çalışana sahip; halka açık olmama ve hisselerinin en az yüzde 60’ı ya da kontrolleri Türkiye’de kurulu şirket ve şahıslara ait olma koşullarını yerine getiren 11 ilden 70’e yakın şirketin değerlendirildiği programda; “Türkiye’nin En İyi Yönetilen Şirketi” ödülünü kazanan şirketler şöyle:

  • AROMSA
  • ASAV
  • Defacto
  • Domino Tekstil
  • ISM Makine
  • Karaoğlu Peyzaj
  • Kross Otomotiv
  • Mikropor
  • Nobel İlaç
  • Profen
  • TKG Otomotiv

Deloitte Private Türkiye Lideri Ali Çiçekli; “Ülkemiz ekonomisinin omurgasını oluşturan ulusal firmalarımızın, uluslararası standartlarda iyi yönetim mekanizmaları üzerine farkındalıklarını artıracak, iyi yönetim konusunda gelişim alanlarını belirleyecek ve bu alanları güçlendirme konusunda firmaları desteleyecek bir program oluşturmayı hedefledik. Değerlendirme sürecinde Türk şirketlerimizin başarı hikayelerine tanık olmak bizi ayrıca çok heyecanlandırdı ve gururlandırdı. Bu program için özel olarak eğitilmiş yöneticilerimizden oluşan Deloitte koçlarımız finalist şirketleri 360 derece analizlerle inceledi ve bu şirketler, iş ve akademi dünyasının önde gelen temsilcilerinin mentorluğunda çalışma imkânı buldu. ‘Strateji’, ‘yetkinlik ve inovasyon’, ‘kültür ve adanmışlık’ ve ‘yönetişim ve finansallar’ olmak üzere 4 ana başlıkta yapılan değerlendirmeler sonucunda belirlenen 11 şirket bu prestijli unvanı almaya hak kazandı. Bu programın ödül kazandırmaktan da öte şirketlere hem koçluk süreci hem de değerlendirme safhasında büyük bir değer kattığına inanıyoruz. Ödüllendirilen şirketleri gönülden tebrik ediyoruz. ‘Türkiye’nin En İyi Yönetilen Şirketleri’ programının, ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan ve temsil ettiği değerlere sahip çıkan şirketlere ilham vermesini ve iyi yönetim prensiplerini şirketlerinde uygulamaları konusunda yol gösterici olmasını diliyoruz. Deloitte olarak iş ortaklarımızın da desteği ile ulusal ve uluslararası platformlarda bu şirketlerin öne çıkmasını destekleyeceğiz.” dedi.

Kazanan şirketlerin öne çıkan özellikleri:

Değerlendirme sürecinin sonunda kazanan şirketlerin sahip olduğu ortak özellikler şu şekilde:

  • Aile üyelerinin ve profesyonellerin de dahil edildiği, kapsayıcı bir yönetim yapısı
  • Katılımcı bir süreç sonrasında oluşturulmuş güçlü bir strateji
  • Strateji ile uyumlu hedeflerin belirlenmesi ve şirketin her kademesine yayılacak şekilde takip edilmesi
  • Güçlü bir finansal yapı ve raporlama altyapısına sahip olunması
  • Ar-Ge ve inovasyona yatırım yapılması
  • Kurum değerlerine, çalışan deneyimine ve şirket kültürüne önem verilmesi
  • Topluma geri verme bilincinin gelişmiş olması

Best Managed Companies Programı Hakkında

Deloitte Best Managed Companies Türkiye programı; Koç Üniversitesi’nin iş birliği, TAİDER ve TİDE’nin iş ortaklıkları ve QNB Finansbank’ın ana sponsorluğunda, Türkiye’de bu sene ilk kez hayata geçiriliyor.

Programa katılan ve finalist olmaya hak kazanan şirketler, Deloitte Private Türkiye yöneticileri arasından seçilmiş ve bu konuda özel olarak eğitilmiş şirket koçları ile birlikte çalışma fırsatı buldu. Şirketler kendileri için özel olarak atanan koçlar ile bir araya gelerek kendilerini anlatma ve kurumsal olgunluk seviyeleri hakkında geri bildirim alma fırsatı elde etti. Programın, ilerleyen dönemlerde daha fazla firmaya ulaşması ve bu sayede; firmaların birbirlerinden öğrenebilecekleri ve tecrübelerini paylaşabilecekleri bir platformda buluşmaları hedefleniyor.

Editöre not

Deloitte’un En İyi Yönetilen Şirketler Programı halen Kanada, Meksika, İrlanda, Hollanda, Belçika, İtalya, Şili ve Çin’de düzenleniyor. Bankalar, kredi kuruluşları, sigorta şirketleri, kooperatifler, SPK mevzuatına bağlı tüm şirketler ve iştirakleri, yabancı şirketlerin Türkiye’deki iştirakleri, kamu kuruluşları, vakıflar ve sivil toplum kuruluşları ve onların iştirakleri programın kapsamına girmemektedir.

Deloitte hakkında:

Deloitte; İngiltere mevzuatına göre kurulmuş olan Deloitte Touche Tohmatsu Limited (“DTTL”) şirketini, üye firma ağındaki şirketlerden ve ilişkili tüzel kişiliklerden bir veya birden fazlasını ifade etmektedir. DTTL ve üye firmalarının her biri ayrı ve bağımsız birer tüzel kişiliktir. DTTL (“Deloitte Global” olarak da anılmaktadır) müşterilere hizmet sunmamaktadır. Global üye firma ağımızla ilgili daha fazla bilgi almak için  adresini ziyaret ediniz.

Deloitte, denetim, danışmanlık, finansal danışmanlık, risk danışmanlığı, vergi ve ilgili alanlarda, birçok farklı endüstride faaliyet gösteren özel ve kamu sektörü müşterilerine hizmet sunmaktadır. Deloitte her beş Fortune Global 500® şirketinden dördüne hizmet verirken, dünya çapında farklı bölgelerde 150’den fazla ülkede yer alan global üye firma ağı ile, müşterilerinin iş dünyasında karşılaştıkları zorlukları aşmalarına destek olmak ve başarılarına katkıda bulunmak amacıyla dünya standartlarında yüksek kalitede hizmetler sunmaktadır. Deloitte’un yaklaşık 286.000 kişilik uzman kadrosunun iz bırakan bir etkiyi nasıl yarattığı konusunda daha fazla bilgi almak için FacebookLinkedIn ya da Twittersayfalarımızı takip ediniz.

Anahtar Kelimeler:
Istanbul
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21