Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ GELECEĞİN USTA SANATÇILARINI YETİŞTİRİYOR
Fark yaratan çalışmalarıyla Üsküdar’ı Türkiye’nin örnekle gösterilen ilçelerinden biri haline dönüştüren Üsküdar Belediyesi, eğitim odaklı projeleriyle de gençleri sağlam bir geleceğe hazırlıyor. Bu kapsamda gençlerin yeteneklerini geliştirerek vizyon kazanmalarına imkân sağlayan Üsküdar Belediyesi, ilçeye kazandırdığı Barbaros Güzel Sanatlar Akademisi ile sanata eğilimli gençlere adeta bir yol haritası sunuyor.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen : ”Göreve geldiğimde Üsküdar eğitim, kültür ve spor şehridir demiştim. Bunun için de Üsküdar’a sayısız mekan kazandırdık. Okullar, eğitim merkezleri, spor salonları açtık.

Açmaya devam ediyoruz. Üsküdar bugün büyük bir eğitim şantiyesi haline geldi. Üsküdarlıların gurur duyduğu, sahiplendiği bu tesislerde, yarının cumhurbaşkanları, komutanları, öğretmenleri, işçileri, ustaları, doktorları ve sanatçıları yetişiyor.”

Spordan eğitime, kültürel faaliyetlerden sanata, sosyal yardımlardan alt yapı yatırımlarına kadar hemen her alanda sayısız hizmeti ve etkinliği Üsküdarlılarla buluşturan Üsküdar Belediyesi, ilklere imza atmaya devam ediyor. Üsküdar’ın çehresini değiştiren yepyeni yaşam alanları oluşturmakla yetinmeyen Üsküdar Belediyesi çocuklara ve gençlere yönelik eğitim hizmetlerine ayrı önem veriyor. Üsküdar Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı en son tesislerden biri Barbaros Güzel Sanatlar Akademisi oldu.

Konservatuar ve güzel sanatlar lisesine hazırlık bölümlerinden oluşan Barbaros Güzel Sanatlar Akademisi’nde, gençler piyano, keman, gitar, ney, vurgulu çalgılar, kara Kalem, karikatür, yağlı boya eğitimleri alabilme fırsatı bulacaklar.

Barbaros Güzel Sanatlar Akademisi Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ileÜsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’’in katılımıyla hizmete açıldı. Çok sayıda Üsküdarlının katıldığı açılış hayli renkli geçti.

Açılış töreninde konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar’da sayısız hizmeti ilçe halkıyla buluşturduklarını söyledi:

“Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitime, kültüre, sanata, spora huzurlu, güvenli, sağlıklı zeminlerde ulaşması bizim görevimiz. Bunu da Üsküdar Gençlik ve Eğitim Merkezleri başlığı altında topladık. Bugün Çocuk Üniversitesi, Bilgi Evleri, Fikir Sanat Merkezi, Gençlik Akademisi, Medeniyet Okulu gibi toplam 17 birimde, 30 şubede, 7 spor merkezinde, 400’e eğitmenimizle 160 bin civarında öğrenciye hizmet veriyoruz. Bugüne kadar doğrudan eğitim, spor ve kültür ile ilgili 1500’e yakın etkinliğe imza attık. Şimdi bu zincire bir halka daha ekledik. Üsküdar Gençlik ve Eğitim Merkezleri çatısı altında hizmet verecek olan Barbaros Güzel Sanatlar Akademimiz hayırlı olsun.”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Barbaros Güzel Sanatlar Akademisi hakkında ayrıntılı bilgi de verdi:

“Bu akademiden 3. sınıftan 8. sınıfa kadar müziğe ve sanata ilgisi olan öğrencilerimiz ve konservatuara hazırlanmak isteyen 11. ve 12. sınıf öğrencilerimiz için sanat dersleri verilecek. Öğrencilerimizi buraya adil bir mülakat süreciyle kabul edeceğiz. Akademimizde öğrenciler için piyano, keman, vurmalı çalgılar, ney,gitar, ritim atölyesi, resim, karakalem, karikatür kursları bulunuyor. Yetişkinler için de yağlı boya resim, karakalem,cam Süsleme eğitimleri planladık. Konservatuar sınavlarına ve Güzel Sanatlar Liselerine hazırlanan öğrencilerimiz için burası ciddi oranda yardımcı olacaktır.”

Açılış konuşmalarının ardından Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Barbaros Güzel Sanatlar Akademisi’ndeki sınıfları tek tek ziyaret ederek öğrencilere başarılar diledi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.