Öne Çıkanlar bursa Sanat Magazin Engelsiz Kumdas
banner13

​Yabancı Yatırımcıların Gözü Bu Fuarda

Çevre teknolojilerinde çözüm arayan ulusal ve uluslararası şirketleri ve kamu yetkililerini bir araya getiren organizasyon sektörün nabzını tutuyor. Fuar, çevre sorunlarına getirilen çözümlerin sergilenmesinin yanı sıra çözüm ortaklarına ulaşmak amacı ile araştırma yapacak firmaların görüşmelerine de ev sahipliği yapacak.Çevre sorunlarına karşı son yıllarda giderek artan bir duyarlılık olduğunu dile getiren IFAT Eurasia Proje Müdürü Namık Sarıgöl,teknolojide yaşanan gelişmelerin yeni açılımlar kazandırdığını söyledi. Sarıgöl sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz yıl düzenlenen fuarda, toplam 17 bin metrekare sergi alanında katı atık, su ve atık su teknolojileri, biyoenerji, atık toplama ve taşıma araçları, geri dönüşüm sistemleri, geri kazanım tesis ve ürünleri, yenilebilir enerji teknolojileri ve kentsel çevre temizlik araçları kategorilerinde yeni ürün ve teknolojiler sergilendi.”

Türkiye’ye Katkısı Büyük

Artan çevre kirliliğine karşı, sürekli gelişen ve dinamik bir sektör olan çevre teknolojilerine firmaların yatırımları devamlı artıyor. Sektöre ışık tutacak ‘IFAT Eurasia Çevre Teknolojileri Fuarı’nda yatırımcılar ve iş ortaklarının bir araya geleceğini belirten IFAT Eurasia Proje Müdürü Namık Sarıgöl,fuar organizasyonlarının Türkiye’ye katkılarının yeterince algılanamadığını vurguladı. Sarıgöl, “Ülkemizde düzenlenen her uluslararası fuar, ülkemizin ilgili sektörün bölgemizdeki merkezi olmasının önünü açıyor. Bu durum imalat, istihdam ve ihracat artışı olarak ekonomimize katkı sağlıyor. Ek olarak,birçok farklı ülkeden gelen ziyaretçiler sayesinde ülkemizin tanıtımına ve turizm gelirlerinin artışına hizmet ediyor” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.