Öne Çıkanlar bursa Sanat Magazin Engelsiz Kumdas
banner13

‘ZAFERLERE ALIŞ TÜRKİYE

Malazgirt’te 26 Ağustos 1071’de başlayan kutlu yürüyüşün, 26 Ağustos 1922’de aynı ruhla 30 Ağustos zaferinin müjdecisi olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Sultan Alparslan ve orduları 947 yıl önce Malazgirt’te Anadolu’nun kapılarını açarak bu bereketli toprakları yurt edindi. 1299 yılında bir beylik olarak kurulan, 1326’da Bursa’mızın fethiyle devlet olan Osmanlı, Peygamber Efendimiz’in müjdesine mazhar olan Sultan Mehmet’in ‘Fatih’ ünvanını kazandığı İstanbul’un fethiyle 3 kıtaya hükmeden ‘Cihan İmparatorluğu’ olarak bu topraklarda filizlendi. Kadim Medeniyetimize ev sahipliği yapan cennet bahçesi vatan toprağımız, 26 Ağustos’ta Dumlupınar’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün komutanlığında, Malazgirt ruhuyla başlayan Büyük Taarruz ile birlikte 30 Ağustos 1922 günü ebedi Türk yurdu haline geldi” dedi.

‘ZAFER RUHUMUZDA’

Tarih boyunca yaşanan zaferlerin, geleceği inşa etme yolunda milletin çocuklarına öğretilerek tarihini bilen nesiller yetişmesinin önemine değinen Başkan Edebali,  “Atalarımızın yokluk içinde inançla kazandığı zaferler, bugün bu memleket için çarpan yüreklerde kazanılmaya devam ediyor. Zafer, birlikte başarmanın gücüne inanan, bayrağımızı gururla taşıyanlarda. Topla tüfekle değil, bugün zafer çalışarak, üreterek ülke ekonomisine güç katanlarda. Zafer, bu toprakların bereketine inananlarda. Şanlı tarihimizi gururlandıran zaferlerimizi, geleceğimizi daha güçlü inşa etme yolunda milletin evlatlarına öğreterek tarihini bilen nesiller yetiştirmeliyiz. Anadolu’yu düşman işgalinden kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygıyla, rahmetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutluyorum. Atalarımızdan aldığımız ilhamla, birlikte güçlü Türkiye yolunda yeni zaferler için çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü zafer bizim ruhumuzda, zaferlere alış Türkiye” diye konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.