Öne Çıkanlar psikoloji Atlet Akbaş KKTC turizm
banner13

AYDIN: YAZIK! AKP HALKIMIZIN ÜÇ YIL DAHA ZEHİRLENMESİNE ONAY VERDİ

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, yaptığı yazılı açıklamada 17 Temmuz’da TBMM’de yasalaşan torba yasayı değerlendirdi. Aydın, yasanın 32’inci maddesinde “özelleştirme ihalesi yapılan ve bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle devam eden Devir Sözleşmeleri ve Elektrik Satış Anlaşmaları kapsamındaki hak ve yükümlülükler için öngörülen süreler, bu maddenin yürürlüğe tarihten itibaren 36 ay süreyle uzatılır” hükmüne dikkat çekti. CHP Bursa Milletvekili Aydın bunun santrallere 2019 yılı sonuna kadar verilen baca takma süresinin de uzaması anlamına geldiğini kaydetti. Aydın şunları söyledi: “2019 yılı sonuna baca takma müddeti vermişlerdi. Santraller 2019 yılı sonuna kadar baca takacaklardı ki bu yerinde bur zorunluluktu. Şimdi torba yasada cümle aralarına saklayarak bu süreyi 36 ay daha uzattılar. Yazık.. Çok yazık, halkımız üç yıl daha zehirlenecek. Birkaç işadamına birkaç şirkete zaman kazandırmak için halkın zehirlenmesine göz yumdular. Halk umurlarında değil. Orhaneli Termik Santrali çevreye zehir saçıyor. Kanser hastalıkları göğüs hastalıkları, kalp hastalıklarında büyük artış var. TUİK verileri de bunu gösteriyor. Bütün bu hastalıkların temel nedeni soluduğumuz hava.  Orhaneli Termik Santrali’nin bacalarına filtre takıldı. Takıldı takılmasına da maddi kazanç uğruna çalıştırmıyorlar. Bu yasadan güç alabilirler önümüzdeki  süreçte de çalıştırmayabilirler. Halkımıza yazık. Hiç mi vicdan kalmadı?” CHP Milletvekili Erkan Aydın, TBMM Genel Kurulu’nda Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’un bu kaygıları dile getirdiğini, AKP milletvekillerinin de bu kaygıları
yerinde bulmasına rağmen madde kabul edildi. Aydın maddeyi Anayasa Mahkemesi’ne de taşımak için gereken girişimleri yapacaklarını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.