banner20
Öne Çıkanlar aşıklık ezcane KUTLAMA İddialar Sanal

ELEKTRİK TEDARİKÇİNİZİ DEĞİŞTİREREK YÜZDE 20 TASARRUF SAĞLAYABİLİRSİNİZ

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 2018 yılında elektrik piyasasında tüketicilere yönelik faaliyetleri düzenleyen Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’ni güncelledi. Diğer mevzuat değişiklikleri ile birlikte 2019 yılında elektrik piyasası neredeyse baştan sona değişti. Elektrik tarifeleri karşılaştırma ve tedarikçi değiştirme sitesi , bu değişiklikleri anlattı.

20 milyon kişi tasarruf edebilecek

EPDK tarafından alınan kararla 2019 yılı için serbest tüketici limiti düşürüldü ve 68 Lira ve üstü fatura ödeyen herkese tedarikçi değiştirme hakkı verildi. Türkiye’de de bu miktar üzeri fatura ödeyen yaklaşık 20 milyon kişi bulunuyor. Yani bu güncellemeyle 20 milyondan fazla kişi kendilerine en uygun elektrik tedarikçisini seçerek tasarruf edebilecek.

Birkaç tıkla tedarikçi değiştirme imkanı

Mevzuat güncellemeleriyle artık internetten ya da çağrı merkezinden tedarikçi değişikliği yapılabiliyor. Daha önceden ıslak imzalı olarak alınması zorunlu tutulan form kaldırıldı. Yüksek maliyetli ve zorlu bir süreç olan tüketicilerden ıslak imza alma zorunluluğunun kalkmasıyla birçok problem de çözüldü. Tüketiciden ıslak imza almanın maliyeti, değişim yapan tüketici başına 120 Liraya kadar ulaşıyordu. Bu işlemin online yapılabilmesiyle evrak takibi sebebiyle ortaya çıkan maliyetler de son bulmuş oldu. İndirime ek olarak bu maliyetin de tüketicilere tasarruf olarak yansıması bekleniyor.

Sözleşmeler cayma bedeli olmadan feshedilebilir

Yönetmeliğe göre belirli süreli sözleşmeler en fazla üç yıllık kurulabilirken, tüketiciler belirsiz süreli sözleşmeleri herhangi bir cayma bedeli ödemeksizin diledikleri zaman feshedebilir. Ayrıca sözleşmelerin bitim tarihine yakın bir tarihte tüketicilerin yeniden onayı alınmadan kendiliğinden yenilenemez veya tedarikçiler tarafından otomatik uzatılamaz.

Tedarikçi değiştirerek zamlardan etkilenmeyebilirsiniz

EPDK, 1 Temmuz'dan itibaren elektrik tarifelerinde vergi ve fonlar dahil yüzde 15 artış yapılacağını açıklamıştı. Fakat tüketicilerin tasarruf etmesini kolaylaştıracak yenilemeler sayesinde kullanıcılar artık çok kolay bir şekilde tedarikçi değiştirebilecek ve tedarikçiler arasındaki rekabetin açılmasıyla birlikte bir elektrik faturasında yüzde 20 tasarruf etme şansını elde edecek.

EnCazip hakkında

2013 yılında kurulan EnCazip, ücretsiz, tarafsız bir karşılaştırma ve internetten elektriktedarikçisi değiştirme servisidir. Tüketicilere doğru bilgiler ve güncel veriler ile elektriktedarikçilerinin tarifelerini saniyeler içinde karşılaştırarak en cazip elektrik tedarikçisini bulmalarını sağlayan EnCazip, kolayca tedarikçi değişikliği işlemlerini gerçekleştirilmesine olanak sağlıyor. Çağada Kırım ve Onur Orakçıoğlu tarafından kurulan şirketin ortakları arasında İngiliz işadamları Jonathan Goodwin ve Harry Medina bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21