Öne Çıkanlar bursa Sanat Magazin Engelsiz Kumdas
banner13

İMO BURSA ŞUBE YÖNETİMİ ADAY MESLEKTAŞLARIYLA BULUŞTU

Yerel seçimlerde, farklı partilerde belediye başkanlığı ve meclis üyeliğine aday olan üyeleriyle Ramada Otel’deki kahvaltıda bir araya gelen İMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, seçim çalışmalarına ara vererek davetlerine katılan meslektaşlarına teşekkür etti.  Yerel yönetimlerde görev almak isteyip medeni cesaret gösteren ve elini taşın altına koyan tüm meslektaşlarına başarılar dileyen Başkan Albayrak, Şube olarak her türlü teknik destekte bulunmaya hazır olduklarını kaydetti.

Teknik insanların yerel yönetimlerde yer almasının önemli olduğunu vurgulayan Albayrak, 48 meslektaşının içinde kadın inşaat mühendisi adayının az olması nedeniyle siyasi partilerden kadın inşaat mühendislerine daha çok yer vermelerini istedi.

İnşaat mühendisliğinin insanlığın başlaması ile birlikte hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğunu ifade eden Başkan Albayrak, ülke yönetiminde, politikada ve sosyal hayatın her alanında inşaat mühendislerine ihtiyaç olduğunu belirtti.

BAŞKAN ALBAYRAK: “BURSA NEFES ALAMIYOR”

Bursa’nın geçmişten günümüze plansız gelişmesinin sonuçlarından bahseden Başkan Albayrak, “Kimilerimizin doğup büyüdüğü, kimilerimizin umut yolculuğu ve daimi ikametgahı oldu Bursa. Bugün ise, Bursa nefes alamıyor.  Dillere destan yeşili, ‘Yeşil Bursa’ unvanı yok olmak üzere. Eski Erguvan bahçeleri, ipek böceği artık yok. Eşsiz ve muhteşem tarihi, beton binalar arasında ürkek ve korkak saklanıyor. Seyahatnamede, bağı bahçesi, inciri, üzümü ve üzüm şırası ile anlatılan Mudanya bugün zeytin ağaçları arasında beliren yüksek katlı apartmanları ve otopark alanı bulunamaması ile meşhur. ‘Gemlik’e doğru denizi göreceksin. Sakın şaşırma’ diyor Orhan Veli. Artık denizdeki kirlilik saklıyor ‘denizi’ şaşırmaya fırsat kalmıyor” dedi.

“SÖZÜN ÖZÜ BURSA YOK OLUYOR”

İMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa’nın güç kaynağı olarak nitelendirdiği Uludağ’ın kirlendiğini söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti:

“Her geçen gün Uludağ’a hayat veren 17 adet pınarı suları çekiliyor ve kim bilir hangi plastik şişe ambalajında, doğası bozuluyor. En az yüzde 30’u yaban hayatın sürdürülebilmesi için doğaya salıverilmesi gerektiği halde yabani hayat susuz. Yanlış planlama ile ağacı kesiliyor. Şehir ile Oteller Bölgesi arasına sıkışıp kalmış bir yabani hayat söz konusu artık. Uludağ sahipsiz ve üzgün. Bereketi ile ünlü Bursa Ovası çeşit çeşit meyvesi, zeytini, şeftalisi, inciri, kestanesi bu gidişle sadece Seyahatname’ de kalacak. Hepsinden önemlisi Bursa büyüyor ama bu büyüme ona yaramıyor, hantallaşıyor, hareket edemiyor. Anadolu’nun pek çok yerinde yapılabilecek sanayi yatırımları Bursa’da yapılmak isteniyor. Sözün özü, “Bursa yok oluyor.”

BAŞKAN’DAN TABEP: “OVAMIZI, DAĞIMIZI, DENİZİMİZİ, SUYUMUZU, KORUYUN”

Başkan Albayrak, Şube Yönetim Kurulu adına yönetime talip olan meslektaşlarından şunları talep etti: “Yeşil Bursa’yı sevin. Gelecekte stratejik öneme sahip olacak olan Ovamızı, dağımızı, denizimizi, suyumuzu, koruyun. Bizi biz yapan değerleri, geçmişe ışık tutan tarihi bilin, geleceğe taşıyın, üç milyon paydaşı ile sanayiyi barıştırın, herkes için yaşanabilir bir yer olsun. Tüm dünyanın bu eşsiz cenneti görmesini sağlayın.”

ADAYLAR KENDİLERİNİ TANITTILAR

Konuşmanın ardından yerel yönetimlere aday olan inşaat mühendisleri kendilerini tanıttılar.

AK Parti Nilüfer İlçe Belediye Başkan Adayı Necati Şahin, uzun yıllar İMO Bursa Şube Yönetiminde görev aldığını ve Başkanlık yaptığını hatırlatarak, en büyük aşkının mesleği olduğunu belirtti. Bilgi birikimi ve tecrübesini aktarmak için aday olduğunu ifade eden Şahin, amacın, insanlığa, ülkeye hizmet etmek olduğunu söyledi. Şahin, seçimlerin bir yarış olduğunu ve dostluk içinde geçmesi gerektiğini de kaydetti.

Vatan Partisi Nilüfer Belediye Başkan Adayı Mustafa Enver Yılmaz, sorunları olan bir kente teknik bir gözle yön vermeyi düşündüklerini dile getirdi.

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, 35 yıllık inşaat mühendisi olduğunu belirterek, Bursa’da yerel yönetimlerde en fazla görev alan inşaat mühendisi olduğunu aktardı. Yaptığı projelerin birçok belediye tarafından örnek alındığını dile getiren Bozbey, yönetime seçilenlerin akademik odalarla çalışması gerektiğini Nilüfer’de bunu uyguladıklarını vurguladı.

Saadet Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Atmaca, adayların dürüstlük, istişare, liyakat ve şeffaflık konusunda hassas olması gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi Nilüfer Belediye Başkan Adayı Mehmet Cihan Terzioğlu da, en genç aday olarak yola çıktığını söyleyerek, gençlerinde başarılı çalışmalar yapabileceğini göstermek ve örnek olmak için çalıştığını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.