Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

İNEGÖL BELEDİYESİ’NDEN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ FARKINDALIK ETKİNLİKLERİ

İnegöl Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla farkındalık yaratmak adına birçok çalışma yapıldı. Bu anlamda yürüyüş, sergi ve video paylaşımları gibi birçok alanda etkinlik düzenleyen İnegöl Belediyesi, engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olduğunu belirterek İZEM ile ortaklaşa gerçekleşen etkinlikte şehri paylaşmaya ve sevgiye engel yoktur mesajı verdi.


SEVGİYE VE ANLAŞILMAYA İHTİYAÇLARI VAR
Engelli bireylerin hayatımızın bir parçası olduğunu ve her zaman destek olunması gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Alper Taban konuşmasında; ” Tüm protokol üyelerimizi saygıyla selamlıyorum. Bugün bir dizi faaliyetler oluyor. Huzurlarınızda değerli Kaymakamımıza teşekkür etmek istiyorum. Program yoğunluğu sebebiyle aramızda değil. Ancak birlikte gittiğimiz bütün ziyaretlerde bu konularda önemli mesajlara yer veriyor. Şunu net olarak ifade etmek gerekirse bedensel engellerimiz aşılabilir. Engelli vatandaşlarımızın sevgiye ve anlaşılmaya ihtiyacı var. Engelli vatandaşlarımızın yürüyüş alanlarına araçlar park ediliyor, uygunsuz parklar yapılıyor. Onları anlamamız için ille de benzer durumları yaşamamız gerekmiyor. Bu yüzden bugünleri önemsediğimi belirtmek istiyorum. 3 Aralık aslında bir mesaj verme günü, burada bir duyarlılığın olduğunu belirtme anlamı taşıyor. Bu bilinci, bu idrak ve şuuru kazanmamız ve arttırmamız gereken bir günü temsil ediyor” açıklamasında bulundu.


ENGELSİZ BİR ŞEHİR İÇİN

3 Aralık Dünya Engelliler Gününü sadece kutlama olarak düşünmemek gerektiğini vurgulayan Başkan Taban; ” Özellikle şehrimizde ki tüm engelleri kaldırmak adına da ayrıca mücadele ediyoruz. Şehir adına da eksiklerimizin olduğunun farkındayız. Bu eksiklikleri de aşıp, gerçekten engelsiz bir kent oluşturabilmek adına bu mücadeleyi yine sizlerle birlikte, el ele vermeliyiz. Bu konuda tüm hemşerilerimizden destek ve anlayış bekliyorum. Özellikle araçlarımızı park ettiğimiz noktalarda, binaların kapı giriş çıkış alanlarının engellenmemesi, kaldırımların kapatılmaması noktasında daha dikkatli olunmasını rica ediyorum. İzem Derneği’ne ve bunu kendisine dert bilip çalışan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu anlamda çaba sarf eden, dert edinen, taş üstüne taş koyan, fayda üreten, emeği geçen kim varsa hepsinden Allah razı olsun. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününüz kutlu olsun. Yeni bir yürüyüşe, yeni bir anlayışa ve idrake vesile olsun “ cümleleriyle sözlerini tamamladı.

İzem Dernek Başkanı Halil Peynirci’nin de konuştuğu programda, Belediye Binası önünde başlayan etkinlik Heykel önündeki programla son buldu.


ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN SERGİ
Yürüyüşün ardından Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezi’nde özel öğrencilerin hazırlamış olduğu sergi açılışına geçildi. İstaş-Kentaş Ortaokulu, Bakyapı Hacı Ali Bakgör Ortaokulu öğrencilerinin ve İNESMEK Amigurumi (Örgü Bebek Yapımı) Kursiyerleri ile öğretmenleri eşliğinde bir grup öğrenci etkinliğe katıldı. Özel öğrencilerin öğretmenleri ile birlikte yaptığı çalışmaların yer aldığı sergide öğrencilere hediyeler de verildi.
Engelli bireylerin hayatın içinde yer almasının önemine vurgu yapan Belediye Başkanı Alper Taban: ” Osmaniye Mahallemizdeki Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezimizdeyiz. Merkezimiz özellikle ailelerimizin çocuklarını, evlatlarını getirdikleri bir merkezdi. Ancak buna biz daha da fonksiyon ve değer katabilmek adına, çocuklarımızın kişisel gelişimlerini, el becerilerini geliştirmek üzere atölyeler oluşturarak bu imkanları hazırladık. Bugün de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle İNESMEK kurslarımızdaki öğretmenlerimiz aracılığı ile burada bizlere bir sergi hazırladılar. Bizde bugün bu sergiyi ziyaret etmiş olduk. Hem onlarla yeniden bugün vesilesiyle selamlaşmış olduk, hemhal olduk. Bu güzel gün aracılığıyla gerekli mesajlarımızı kamuoyuna, vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalıştık. Gerçekten gerekli imkanlar oluşturulduğunda sevgiyle, hoşgörüyle yaklaşıldığında inanın ortada bir engel kalmıyor. Önemli olan düşünce olarak, zihin olarak, beraberinde gönül olarak ortadan engelleri kaldırmamız, karşılıklı anlayış ve hoşgörü müştereğinde bir araya gelebilmemizdir. Biz aslında burada bunların bir araya geldiğini görebiliyoruz. Çok güzel eserler ortaya koydular. Hocalarımızı, kıymetli çocuklarımızı kutluyorum. Çok daha güzel işler yapacağımızı ifade ediyorum. Tüm kardeşlerimizin sadece bugün değil her zaman yanlarında olduğumuzu, destekçileri olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Tekrar gönülden bu özel günlerini kutluyorum “ açıklamalarına yer verdi.
Şiirlerin okunduğu ve eğlenceli anların yaşandığı etkinlik pasta kesilmesinin ardından, hazırlanan hediyelerin sunulması ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21