banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

İŞKUR’DAN ENGELLİ İSTİHDAMI İÇİN PROJE ÇAĞRISI

Proje çağrısında birçok destek başlığı bulunmaktadır:

*Engelli Kendi İşini Kurma Projeleri: Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler; toplam 50.000.- TL ye kadar hibe kapsamında desteklenmektedir.

*Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projeleri:Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler; brüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe kapsamında desteklenmektedir.

2018-2ve 2019-1 Dönemlerinde ilimizden yapılan proje başvurularından,

3’ü Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi,

2’si Engelli Kendi İşini Kurma Projesi,

2’si Engellilere Yönelik Mesleki Eğitim Projesi ve

3’ü Engelli Destek Teknolojileri Projesi olmak üzere toplam 10 projeye komisyon tarafından kaynak tahsis edilmesine karar verilmiş olup, bu projelere tahsis edilen toplam hibe tutarı ise 1.286.607- TL’ dir.

Engelli destek teknolojisi ile işyerlerinin zorunlu engelli istihdam kotalarının haricinde daha fazla sayıda engelliye iş imkânı sağlaması amaçlanmıştır.

 İyi örneklerden biri olan Tofaş Türk Otomobil Fabrikaları A.Ş ‘ninEngellilerin Destek Teknolojisi hibe desteğine başvuru yaptığı“Konuşan Eller" projesidir.

Proje ile işitme engelli çalışanların diğer çalışan arkadaşları, yöneticileri ile sorunsuz iletişim kurması amaçlanmıştır. Yerli yazılım ile desteklenen cep telefonu uygulaması temelli, özel tasarım eldivenler ile işaret dili kullanılarak sesli iletişim sağlanmaktadır. Bu sayede; engellilerin güçlü iletişim kanalları çeşitlendirilerek uzun süreli istihdam kalmaları sağlanmış olup ayrıca proje ile TOFAŞ;  2 işitme engelli bireyi, en az 4 yıl süreyle çalıştırmayı taahhüt ederek örnek bir çalışma sergilemiştir.

Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları ile kendi işini kurmak isteyen engelliler ve eski hükümlüler projelerini 14 Haziran 2019 tarihine kadar hazırlayıp Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize elden veya posta yoluyla teslim edebilirler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21