Öne Çıkanlar psikoloji Atlet Akbaş KKTC turizm
banner13

KALBİ SELİM'DEN ÖRNEK DUYARLILIK

Komisyon Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu’nun başkanlığında 09-13 Ocak 2019 tarihleri arasında devam eden toplantılar serisine, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Toplantının 11 Ocak 2019 tarihli oturumunda konuşan Kalbi Selim Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları, derneğin çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Kuruluşlarını takip eden beş yıllık süreçte Suriyeli yetim çocuklar ve aileleri başta olmak üzere çeşitli toplum kesimlerinden yardıma muhtaç pek çok kişiye yardım eli uzattıklarını dile getiren İpekçioğulları, “Derneğimize kayıtlı yaklaşık 6 bin aileye, hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarını ulaştırıyoruz. Suriyeli yetim çocuklar başta olmak üzere, maddi-manevi anlamda yardıma muhtaç kim var ise dil, din, mezhep, ırk ayrımı yapmaksızın hepsinin yanlarında olduğumuzun bilinmesinde yarar görüyorum. 2014 yılında yola çıkan Kalbi Selim Derneği, hayırsever vatandaşlarımızın duyarlılığıyla pek çok etkinliğe imza attı. Suriyeli yetim çocukların eğitiminden beslenmesine, giyim kuşamından sosyal faaliyetlerine kadar onları hayata bağlayan faaliyetler zinciriyle, toplumda farkındalık oluşturdu.” diye konuştu.

Çalışmaları kapsamında Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa İl Göç İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Bursa İlçe Kaymakamlıkları, AFAD, Kızılay, Bursa İl Müftülüğü, Bursa Kent Konseyi ve diğer pek çok sivil toplum kuruluşu ile koordineli ortak projeler gerçekleştirdiklerine işaret eden İpekçioğulları, yüreği iyilikle çarpan herkesi çalışmalarına destek vermeye davet etti.

Türk devletinin, zulme uğrayan mazlumlara tarihin her döneminde şefkat kucağını açtığını dile getiren Kalbi Selim Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları, kendilerinin gösterdiği gayret ve çabaların da bu ulvi anlayışın yansıması olduğunu sözlerine ekledi.

İpekçioğulları’nun sunumundan duyduğu memnuniyeti dile getiren TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Göç ve Uyum Alt Komisyonu Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, komisyon olarak Kalbi Selim Derneği’ne teşekkür etti.

Derneğin gösterdiği sosyal sorumluluk anlayışının diğer sivil toplum kuruluşlarına da örnek teşkil ettiğini belirten Uslu, maddi manevi anlamda her türlü desteğe hazır olduklarını da dile getirdi.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu’nun başkanlığındaki TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Göç ve Uyum Alt Komisyonu; AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’ndan oluşuyor.

Komisyon, 09-13 Ocak 2019 tarihleri arasında gerçekleştirdiği Bursa programı çerçevesinde; Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile sivil toplum kuruluşları ve çeşitli üretim tesislerini ziyaret etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.