Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

TRUMP ZOR DURUMDA

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın aldığı için Türkiye'ye yaptırım uygulanması yolunda baskı yapan senatörlere direniyor. Beyaz Saray'da medya mensuplarına konuşan Başkan Trump, Türkiye'yi S-400'ler konusunda suçlamadığını bir kez daha ortaya kaydu. Türkiye’yi suçlamıyorum, çünkü birçok durum var. Obama Yönetimi döneminde birçok problem ortaya çıktı.” Başkan Trump, CAATSAA (ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası) kapsamındaki olası yaptırımların uygulanmasına ne zaman karar vereceğini söylemekten de kaçındı.
Trump gel gör ki kendi partisi olan Cumhuriyetçi senatörlerle yaptığı toplantıda onları ikna edemedi. Edemezde. Çünkü Amerikan siyasetine Yahudiler hakim. F35 ler ile Türkiye köşeye sıkıştırılmak istiyor.
Türkiye buna boyun eğmemekte kararlı. Bu kararını iktidar ve muhalefet destekliyor. Dış İşleri Bakanı Mevlüt  Çavuşoğlu bu tehditlere boyun eğmeyeceğimizi her defasında vurguluyor. Suriye için gelen Amerika heyetine de bir oyalama taktiği diyerek yüzlerine vurması gerçekten takdire şayandı. Türkiye ABD nin yaptırım kararlarına boyun eğmeyerek alternatif sunması gerçekten özlenen bir tablo idi. Türkiye Suriye”de güvenli bölge konusunda da haklılığını Dünya ya anlatırken bazı vurdum duymaz ve işlerine gelmeyen ülkeler sessiz kalması düşündürücüdür. Özellikle bazı Arap ülkelerinin bu konuya duyarsız kalmaları da üzücüdür. Şunu unutmamaları gerekiyor ki bu Yahudi oyunları bu gün Suriye üzerinde oynanıyorsa  yarın onların üzerinde de oynanacaktır. Mevlüt Çavuşoğlu bunu defalarca dile getirdi. Şu kritik zamanda Türk Dış İşlerinin başında tecrübeli ve aktif bir Bakanın olması da sevindiricidir. Çavuşoğlu kendini çok iyi yetiştirmiş,Dünya siyasetini iyi bilen ve ilkeli dürüst bir kişiliğe sahiptir.
Dış İşleri Bakanı olduğu zaman bir sorunlar yumağı ile karşılaşmış, fakat gecesini gündüzüne katarak bunları aşmıştır. Bakanlıkta yuvalanan FETÖ üyelerini temizlemiştir. Bundan sonrada bu çalışma temposunu artırarak devam edeceğine inancım tamdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.