Öne Çıkanlar BUSİAD Engelsiz Yankı futbol DİKKAT
banner13

Uluslararası Öğrenciler Dış Ticaret Sertifikalarını Aldı

Toplantıya, MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Genç MÜSİAD Ankara Şube Başkanı Eyüp Cendel Ersoy ve Teknopark Ankara Genel Müdürü Oğuz Ünal ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı. MÜSİAD Ankara Uluslararası Öğrenciler Akademisi-4 projesinin sertifika töreni öncesi uluslararası öğrenciler tarafından kendi ülkelerine ait yöresel ürünlerin sergilendiği stantlar protokol tarafından ziyaret edildi. Sertifika töreninde konuşan MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, tüm katılımcılara ve projeye destek verenlere teşekkür ederek, "Ülkemizin, ihracatta daha da etkin olabilmesi için bu projeyi yapıyoruz." dedi.Uluslararası öğrenciler için yapılan çalışmalarla, ülkeler arasında sağlam sosyal ve ticari bağların kurulmasına zemin hazırlanacağını belirten Erdal, "Büyük işler ilk önce gönülden başlar. Bu tür çalışmalarla ülkeler arası dostluk köprüsü kuruyoruz" ifadesini kullandı.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, “Ankara Kalkınma Ajansı olarak e-ticaret ve dış ticaretin gereğinin farkındayız. Bu amaçla e-ticaret ve dış ticaret eğitimlerine ara vermeden uzun yıllardır devam etmekteyiz. Dört dönemdir dış ticaret eğitimine destek verdiğimiz bu organizasyonda firma ziyaretleri sayesinde önemli geri dönüşler alıyoruz. Ticaretin gelişmesi ile eskiden olduğu gibi bu kardeş ülkeler arasında tekrardan kültürel etkileşim artacaktır. Bu gençlerimizin ülkeleri ile Türkiye arasında kültür köprüsü olduğunu biliyoruz. Gençler sayesinde ülkeleri ile olan ekonomik iletişimimizi ve ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. İlerleyen dönemlerde bu eğitimlerin kapasitesini arttırarak destekleyeceğiz” dedi.

Genç MÜSİAD Ankara Şube Başkanı Eyüp Cendel Ersoy da dördüncüsü düzenlenen dış ticaret eğitimlerine yaklaşık 50 ülkeden öğrencinin katıldığını söyledi. Eğitim programıyla ilgili bilgi veren Ersoy, "Eğitime katılan öğrencileri ticaret alanındaki uzmanlarla görüştürerek, teknik geziler düzenledik. Bu konuda üniversitelerden, sanayi organize bölgelerinden ve çeşitli teknokentlerden destek alarak, teoriyi uygulamayla birleştirdik. Böylelikle gençlerin gözlem yapmalarını sağladık" şeklinde konuştu. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan ise “Ankara Kalkınma Ajansı ve MÜSİAD Ankara tarafından düzenlenen eğitimde 50 ülkeden öğrenci var, biz de üniversite olarak GENÇ MÜSİAD ile ortak projeler yürüttük, yürüttüğümüz projeleri ticari kısma nasıl dönüştürürüz diye çalışmalar yaptık. Düzenlenen Dış Ticaret Eğitimi istihdam ile ticarete dönüşüyor” dedi. İşbirliği protokolü çerçevesinde Ankara'da yaşayan uluslararası öğrencilere dış ticaret eğitimi verildi. Proje kapsamına ayrıca, Türkiye'de ihracat yapan firmalara teknik geziler ve öğrencilere yönelik tecrübe paylaşımı etkinlikleri düzenlendi. Dış ticaret eğitimi ile öğrencilere, ihracata açılmak için gereken asgari koşullar, ihracat mevzuatı, ihracat işlemleri için gereken belge ve sertifikalandırma sistematiği, ihracat alacaklarının güvenli tahsili yöntemleri ve bankacılık işlemleri, ihracatı teşvik sistemi ve ülke çalışmaları başlıklarında konular uzmanlarca 90 saatlik eğitimler verildi.

Organizasyon plaket takdimi, toplu fotoğraf çekimi ve MÜSİAD Ankara Uluslararası Öğrenciler Akademisi-4’te başarılı olan öğrencilere sertifikaların verilmesi ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.