Kategoriler

CHP BURSA MİLLETVEKİLİ NURHAYAT ALTACA KAYIŞOĞLU “YENİSİNİ YAPACAĞIZ” DİYE YIKILAN SANİYE RIZA KIZ ÖĞRENCİ YURDU’NUN NEDEN YAPILMADIĞINI BAKAN SELÇUK’A SORDU.

YURDUN BAĞIŞ ARAZİSİ ÜZERİNE YAPILDIĞINI HATIRLATAN ALTACA KAYIŞOĞLU, “BU ARSA BURSA'NIN KÜKÜRTLÜ GİBİ RANTININ YÜKSEK OLDUĞU BİR YERDE BULUNUYOR, O YÜZDEN DE AKILLARA BAŞKA BAŞKA SORULAR GELİYOR” UYARISINDA BULUNDU.

ALTACA KAYIŞOĞLU, KÜKÜRTLÜ MAHALLE MUHTARI GİBİ BAKAN SELÇUK’UN DA AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI’NA AİT YURDA SAHİP ÇIKMASINI İSTEDİ.

 

Meclis’te yaptığı konuşmada Bursalı hayırsever Saniye Rıza Kaniçelebi’nin bağışı ile kimsesiz kız çocuklarının barınması için yurt yapıldığını aktaran Altaca Kayışoğlu, “Kimsesiz kızların bakım ve yetiştirilmesi amacıyla yıllardır hizmet veren Saniye Rıza Kız Yetiştirme Yurdu, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Ekim 2013'te yıkıldı. Yıkımdan sonra yerine yenisinin yapılacağı söylenmesine rağmen bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadı. Bu arsa Bursa'nın Kükürtlü gibi rantının yüksek olduğu bir yerde bulunuyor, o yüzden de akıllara başka başka sorular geliyor. Altı yıldır yapmadığınız bu projeyi ne zaman yapacaksınız" diye Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’a sordu.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde Kükürtlü Muhtarı seçilen Canan Akın Erdem’in mahallesinin her karışını kendi evi gibi sahiplenmesi nedeniyle bu konunun küllenmek üzereyken yeniden gündeme geldiğini hatırlatarak, “Muhtarımıza çok teşekkür ediyorum. Göreve geldiği günden bu yana Kükürtlü Mahallesi’nin geçmiş güzel günlerine dönebilmesi için büyük uğraş veriyor. Değerlerini korumaya çalışıyor. Saniye Rıza Kız Yetiştirme Yurdu da bunlardan bir tanesiydi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı’ndan Kükürtlü Mahalle muhtarımız gibi sahip olduklarına sahip çıkmasını bekliyoruz. Saniye Rıza Hanım’ın bağışı olan bu yurdu bir an önce kimsesiz çocuklarımıza kazandırmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
CHP'li vekil '23 Nisan Marşı'nın engellenmesini TBMM'ye taşıdı
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Bursa'da 'Küçük Korku Dükkanı' perde açtı
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Tekstil ve hazır giyimin ihracat şampiyonları belli oldu
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Bursa'da ücretsiz tiyatro gösterimi
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
'Türkiye Ekonomisinin Geleceği' Bursa'da masaya yatırıldı
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Mahmut Yayla yeni yol haritasını anlattı
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Bursa
68 Kez Görüntülendi.
TURAN SANCAĞI TEŞKİLATI VE İNCE MEDYA GRUP'DAN CHP İL BAŞKANI'NA ZİYARET!
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
İnegöl'de muhtarlarla yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Osmangazi’den miniklere 23 Nisan sürprizi