Kategoriler

TURqUALİTY İLE FİRMALAR GLOBAL REKABETTE FARK YARATIYOR

Türkiye’nin daha çok uluslararası marka çıkarması, mevcut markalarının da küresel çapta daha fazla yaygınlaşması için en kapsamlı destek sistemi olan Turquality Marka Destek Programı’nın firma gelişimine büyük katkısı olduğunu belirten Safir Yönetim Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri Yönetici Ortağı Endüstri Mühendisi Ozan Deveci, “Turquality’i önemseyen işletmeler iş süreçlerini etkin yönetmekte, farklılaşmakta ve buna bağlı olarak da global rekabette ön plana çıkmaktadır. Turquality ile firmalar global rekabette fark yaratıyor diyebiliriz” dedi.

Turquality Marka Destek Programı hakkında açıklamalarda bulunan Deveci, program amacının şirketlerin kurumsal altyapısını güçlendirerek yurt içinde marka bilinci ve farkındalığının yaratılması olduğunu söyledi. 2006 yılında ülkemizden küresel markaların çıkması için Turquality Marka Destek Programı’nın yürürlüğe girdiğini dile getiren Deveci, “Program ile firmalara finansal destek sağlanması, uluslararası piyasalarda rekabet gücünün arttırılması ve kurumsallaşma süreçlerinin hızlandırılarak Türk markalarının küresel pazarlarda öne çıkmaları amaçlanıyor. Turquality ile küresel boyutta ihracat yapan yerel markaların desteklenerek, uluslararası pazarlarda marka tanınırlık düzeylerinin ve pazar paylarının artırılması için çeşitli gider kalemlerinde önemli destekler sağlanıyor. Program sadece parasal bir destek olmaktan öte global marka olma potansiyeline sahip Türk markalarını her aşamada geliştirme ve desteklemesi açısından oldukça önemli” dedi.

Turquality programında 315 marka bulunduğunu belirten Deveci, programın başladığı günden bugüne kadar Bakanlık tarafından firmalara 2 milyar TL'yi aşan bir geri ödeme yapıldığını kaydetti.

 

Önemli finansal destek sağlanıyor

Turquality programı ile uluslararası marka olma potansiyeli olan firmalara finansal destek sağlamasının yanında, kurumların yönetsel süreçlerinin iyileştirilmesi ve kurumsal alt yapılarının geliştirilmesi açısından da çok önemli bir gelişim imkânı sunulduğuna dikkat çeken Deveci, “Turquality programına dahil olabilmek için işletmelerin belirli bir yönetim olgunluk seviyesine ulaşması gerekiyor. Bu doğrultuda şirketler Ekonomi Bakanlığı tarafından belirlenmiş bağımsız denetim firmaları tarafından stratejik planlama, marka yönetimi, yeni ürün geliştirme, satış pazarlama, tedarik zinciri yönetimi, insan kaynakları, kurumsal yönetim ve bilgi sistemleri konularında değerlendiriliyor ve sonuca göre Bakanlık onayıyla programa dahil oluyor. Programa giren firmalar diğer devlet teşvik programlarından çok daha yüksek tutarlar ve gider kalemlerinde önemli destekler alıyor” dedi.

Firmalara değer katıyoruz

 

Safir Yönetim Danışmanlık olarak 25 yıla yaklaşan işletme ve yönetim tecrübesine sahip olduklarının altını çizen Ozan Deveci, firmaların Turquality süreçlerine hazırlanmaları aşamasında oldukça başarılı çalışmalar yürüttüklerine dikkat çekti. Şirketlere değer kattıklarını ve şirketlerin süreç iyileştirmelerini de gerçekleştirmeye önem verdiklerini belirten Deveci, şunları kaydetti: “Turquality programı firmalar için büyük bir fırsat. Programla firmaların markalaşması hızlanacak, firma gelişimine destek sağlanacak. Diğer yandan Turquality programındaki firmalarımız kendi sektörlerinde Türk marka imajının yükselmesine hizmet edecekler ve ihracatımızın artarak ülke ekonomimizin gelişmesine katkı sağlayacaklar. Turquality’i önemseyen işletmeler iş süreçlerini etkin yönetmekte, farklılaşmakta ve buna bağlı olarak da global rekabette ön plana çıkmaktadır. Kısacası Turquality ile firmalar global rekabette fark yaratıyor diyebiliriz.”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
CHP'li vekil '23 Nisan Marşı'nın engellenmesini TBMM'ye taşıdı
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Bursa'da 'Küçük Korku Dükkanı' perde açtı
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Tekstil ve hazır giyimin ihracat şampiyonları belli oldu
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Bursa'da ücretsiz tiyatro gösterimi
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
'Türkiye Ekonomisinin Geleceği' Bursa'da masaya yatırıldı
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Mahmut Yayla yeni yol haritasını anlattı
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Bursa
78 Kez Görüntülendi.
TURAN SANCAĞI TEŞKİLATI VE İNCE MEDYA GRUP'DAN CHP İL BAŞKANI'NA ZİYARET!
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
İnegöl'de muhtarlarla yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Osmangazi’den miniklere 23 Nisan sürprizi