banner13

Birazdan okuyacaklarınız Kenan Kibar ile ilgili kamuoyunda gündeme gelen bazı iddialar. Bende size bu iddiaları aktarıyorum.

Bugün Bursa medyasının puslu vadisinde, medya baronu olan KENAN KİBAR hakkında kimsenin çok da bilgisi yoktur. Bilinen 10’a yakın şirketi olan ve gayri resmi ortaklıklarıyla 20’ye yakın şirketi yönettiği iddia edilen KENAN KİBAR hakkında google’da arama yaptığınızda dişe dokunur hiç bir bilgiye erişemezsiniz. 


 

BAŞ DÖNDÜREN BÜYÜME

Hikmet Şahin belediye başkanı olmadan önce, Gazcılar Caddesi’nde tek odalı ve tek masalı bir ofiste tek başına bir şeyler yapmaya çalışan KENAN KİBAR, yolu Hikmet Şahin ile kesiştikten sonra inanılmaz bir hızla büyüyerek bugünlere geldi. KENAN KİBAR, bugün itibariyle; Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Uludağ Üniversitesi, BTSO, BEBKA, onlarca SİAD ve çok sayıda STK ile sürekli çalışan bir medya imparatorluğunu yönetiyor. Proje bazlı çalışmalarda ele alındığında KENAN KİBAR neredeyse tüm kurumlarla iş yapıyor. 


KİBAR’IN MEDYA YAPILANMASI 


KENAN KİBAR’ın medyadaki en büyük gücü ise, yıllardır kamu kurumlarının tanıtım bütçelerini yönlendirmesinden kaynaklanıyor. Uzun yıllara dayanan bu çalışmalar sayesinde bugün istediği gibi kullanabildiği internet siteleri, haftalık ve günlük gazeteler ile köşe yazarlarına sahip olan KENAN KİBAR, bu sayede girdiği hiçbir kurumdan boş çıkmadığı gibi istediği zaman da gündem oluşturabiliyor.

KENAN KİBAR’ın gücünden dolayı açıktan cephe alamayan çok sayıdaki medya mensubu ise KENAN KİBAR’ın bu ilişkilerini kullanarak tüm kurumları ve bazı belediye başkanlarını kendisiyle çalışmaya mecbur bıraktığını kulislerde konuşuyor. Yine iddialara göre sistem şöyle işliyormuş: KENAN KİBAR’ın amiral gemisi BPR ve diğer şirketleri bir kuruma veya firmaya teklif verip kabul edilmeyince, birden o kurumun ve firmanın internet ortamında ve sosyal medyada başı ağarmaya başlıyormuş. O zaman sahneye çıkan KENAN KİBAR anında krizi bitirerek kahraman oluyor ve o sayede parasal alışverişler yıllarca devam ediyormuş. 


GARİP FAALİYETLER


Bu iddiaları dillendiren sektördeki insanlar ve bir şekilde KENAN KİBAR’ın yanından ayrılan eski çalışanları, bu yapılanmayı garip bir teşkilatlanma olarak tanımlıyor. Anlatılanlara göre KENAN KİBAR hiçbir zaman kimseyle kötü olmuyor ama kendi elinin altındaki insanları kullanarak çok büyük haksız kazançlar elde ediyormuş. İddialar tam bir komplo teorisi gibi görünse de, iddia sahipleri çok ilginç bir bilgiye dikkat çekiyorlar. Bu bilgiye göre; zamanında Bursa Emniyet Müdürlüğü’nün KOM ve Mali Şubeleri tarafından KENAN KİBAR’ın yapılanması hakkında çok ağır cezaları gerektiren bir dosya hazırlandığı ancak FETÖ’den yargılanan Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ile Bursa Valisi Şahabettin Harput’un döneminde bu dosyanın hasıraltı edildiği söyleniyor.  Devletin ilgili birimleri elbette bu iddiaları araştırmalı ve gerçekleri ortaya çıkarmalıdır. Yeri gelmişken kafaları kurcalayan bir soruyu da gündeme taşıyalım. FETÖ’nün çok etkin olduğu dönemlerde hızla büyüyen Kenan Kibar hakkında uzun zamandır bu iddialar konuşulurken neden bir sonuç çıkmamıştır?  
Kibar hiç ifade vermeye çağrılmış mıdır? 


EDİ İLE BÜDÜ HİKAYESİ 


Babası FETÖ’nün Bursa imamlarından olan ve Hikmet Şahin döneminde KENAN KİBAR’ın akıl hocalığını yapan AKİF KOÇYİĞİT nerelerdedir? 


O dönemde Edi ile Büdü diye anılan bu ikili halen görüşmekte midir? 
KENAN KİBAR, başkanın basın danışmanıyken, Koçyiğit ise belediyenin kontrolündeki Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın genel sekreteriydi. Daha sonra da, yeni kurulan belediyenin şirketi Kültür AŞ’nin genel müdürüydü. Belediyenin sosyal faaliyetlerine ve tanıtım çalışmalarına dair en büyük bütçeler bu ikilinin elinden çıkardı. FETÖ olaylarından sonra ortalarda görünmeyen AKİF KOÇYİĞİT ile KENAN KİBAR’ın ilişkisi halen devam etmekte midir? 

DOKUNAN YANIYOR!
Bursa medyasında yıllardır bu konulara kim el atmaya kalktıysa piyasadan silindi. KENAN KİBAR’ın faaliyetlerini kim araştırmaya başlasa, hemen bir itibarsızlaştırma kampanyasıyla karşı karşıya kaldı. 
Hakkında o kadar olur olmaz haber, yazı ve sosyal medya paylaşımları yayınlandı ki, bu kişiler ya işlerinden oldular, ya sektör değiştirdiler, ya da çaresiz kalıp KENAN KİBAR’a biat ettiler.

Bunun en güzel örneği de halen ortağı olan Serdar Ömeroğlu’dur. Hikmet Şahin döneminde KENAN KİBAR’ın BPR şirketine ortak olan Ömeroğlu, KİBAR’ın çok büyük yolsuzluklar yaptığını iddia ederek ortaklıktan ayrılır. Ayrılır ama KİBAR, Ömeroğlu’nun şirketteki %25’lik hissesinin parasını vermediği için resmiyette bir türlü ayrılamazlar. Serdar Ömeroğlu, kendisine yeni bir ajans açar, ancak sadece 1 yıl dayanabilir. KENAN KİBAR’a rağmen piyasada var olamayacağını anlayan Ömeroğlu, KİBAR’a giderek biat eder ve bu sayede bugünkü günlerine gelerek dernek başkanlığı bile yapar. 
Geçtiğimiz günlerde bu konulara değinen Gazeteci Necmi İnce de, bugün aynı sorunlarla boğuşuyor. KENAN KİBAR hiç ortaya çıkmıyor fakat İnce’ye, eşine ve ailesine yapılan itibar suikastları ve iftiralar dört bir koldan devam ediyor. 
Bu konu daha çooook uzar sayın okurlar. Bu ekipteki tüm isimleri tek tek deşifre etmeyi ve çarpıcı gerçekleri açıklamayı da müsaadenizle sonraki yazılara bırakalım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.