banner13

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere 1 haftadan az bir zaman kaldı.

Malum bundan önceki 24 Haziran 2018 seçimlerinde Cumhur İttifakı olarak, AK Parti ve MHP %52,6 oy alarak zafer kazanmıştı.

Zaten AK Parti girdiği 14 seçimin hepsinde zafer kazandı.

24 Haziran 2018 seçimlerden bu yana 9 ay geçmesine rağmen Cumhur İttifakı olarak, AK Parti ve MHP'de gelinen son aşamada oyları biraz düşse de, 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde yine tarihi bir zafere adım atacağa benziyor.

Ancak bu seçimlerde özellikle AK Partili seçmenlerin ve diğer seçmenlerin istekleri noktasında, bazı konulardan dolayı AK Parti oylarının düşeceğini söyleyebiliriz.

Bunları kısaca özetlemek gerekirse, bazı illerde belediye başkan adayı tercihleri, meclis üyelikleri adayları tercihleri, ekonomik sıkıntılar, döviz kurundan dolayı yaşanan sıkıntılar, enflasyonun yükselmesi, faizlerin yüksekliği ve halkın bazı özel istekleri olan (Eyt, Ek Gösterge ve Af konusu) gibi konularda şikâyetçi olan seçmenlerin olduğunu söyleyebiliriz.

Her ne kadar bu seçimler yerel seçim olsa da, halkın bu seçimi genel seçim noktasında değerlendirerek, bazı sıkıntıların çözülmesi için siyasi partilerden talepleri olduğunu görmekteyiz.

Hatta bu yerel seçimlerde AK Parti haricinde, diğer siyasi partilerde projelerin konuşulmadığını görmekteyiz.

Seçmende bu olayları görmekte tabi ki...

Ama 17 yıldır AK Parti iktidarının halkın desteği ile ülkeye hizmet ettiğini unutmamız gerekmekte.

Hazır bu konu gelmişken CHP Genel Başkan Adayı olan ve başkanlık seçimlerini de kaybeden Muharrem İnce'nin şu sözleri aklıma geldi.

Ne diyordu Muharrem İnce konuşmasında; ''çıkmışsın yenmiş, çıkmışsın yenmiş, yenmiş de yenmiş, yenmiş de yenmiş'' demişti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için.

Yani hep kaybeden bir genel başkan var karşımızda.

Şimdi gelinen son nokta ise yine başta Millet İttifakı’nın ve diğer muhalefet partilerinin de, bu seçimde bir yenilgi daha alacakları gözüküyor.

Başta Millet İttifakı, diğer muhalefet partileri bu seçimleri kazanamayacaklarını bildikleri için, strateji değiştirip açıklamalarında '’iktidar partisinin kulağını çekin, onlara oy vermeyin, bize oy verin '’diyerek halkın beyniyle dalga geçmeye çalışıyorlar.

Peki o zaman sormak lazım. Cumhur İttifakı’na oy vermeyip, Millet İttifakı’na seçmen neden oy versin?

Hani bir projeleri mi var?

Ne yapacaklar?

Ülke için hedefleri mi var?

Ekonomiye katkı sunmak için asrın projelerini açıkladılar da, biz mi görmedik?

Böyle muhalefet olmaz baylar, bayanlar.

Bırakınız efendim bu safsataları, bu aziz millet boş vaatlere artık hiç kanmıyor.

Zaten kansa, şu an Cumhur İttifakı’na destek vermeyi en azından bırakırdı.

Ha birde ülkemizde beka sorunu olmasına rağmen hala anlamayanlar var..

Ülkede bir kaos çıksa, Allah muhafaza neler olacağını kimse tezahür bile edemiyor.

Malum doğuda başta HDP’li Belediyelerin paraları kimlere aktardıklarını ve belediye araçlarını kimler için tahsis ettiklerini, bu aziz millet çok iyi biliyor.

PKK'ya destek veren ve savunan HDP'li yöneticileri bu aziz millet unutmadı.

Hatta yaşanan olaylar olmasına rağmen, birileri de çıkmış bu ülkede ne beka sorunu olabilir ki, demez mi?

İşte buna sağır sultanlar güler...

Bu yaşanan olaylardan sonra gelinen son noktada, ülkenin bekası için halkın görüşünde de ciddi değişikler olduğunu ve kararsızların kararlarını verdiklerini görüyoruz.

En azından benim takip ettiğim pazarda, çarşıda ve mitinglerde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘a ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye verilen desteğin ve sevginin devam ettiğini görmekteyiz.

Aslında meydanlar her şeyi anlatıyor...

Bakınız Cumhur İttifakı, AK Parti ve MHP’nin İzmir, Antalya, Ankara ve İstanbul mitinginde de halkın bu ittifaka ciddi destek verdiğini görmekteyiz.

Yani işin özeti meydanlar, Cumhur İttifakı’na bir zafer daha kazandıracak.

Yine Cumhur İttifakı kaybettiği oyları geri almaya devam ediyor.

Ha bu arada Cumhur İttifakı milyonları İstanbul’da toplarken, gönül ister ki Millet İttifakı da milyonları toplayarak bir miting yapsın.

Daha seçime 1 hafta var..

Bellimi olur, onlarda böyle bir mitinge imza atarlar.

Gerçi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mitingler yerine salon toplantıları yapıyor ama belli olmaz, belki karar değiştirir.

Sonuç olarak Millet İttifakı olarak CHP ve İYİ Parti ittifak yapsa da,  dışarıdan HDP’nin verdiği destekten dolayı, halktan ciddi tepkiler var ve oy kaybı yaşamaya devam ediyor.

Yani bu ittifak’ta HDP kendi Adaylarını çıkarsaydı, Millet İttifakı’na bu kadar zarar veremezdi herhalde!

Zaten halkın bu ittifaka tepkisinin nedeni, HDP’nin PKK’nın siyasi uzantısı olması vatandaşlarında bu konuda mutakıp olmasıdır.

Yani Millet İttifakı’na oy vermeyi düşünen seçmenlerin, dolaylı bir şekilde HDP ve onunda destekçisi PKK’ya destek verecekleri anlamına geleceği için, seçmen bu ittifaka oy vermeyebilir. Yani başka partiye oy verecektir.

Evet seçime artık 1 haftadan az bir zaman kaldı. Şayet ülke genelinde sıra dışı bir olay veya he hangi bir operasyon olmadığı sürece Cumhur İttifakı bu seçimde de yeni bir zafer kazanacaktır.

En azından emareler bunu gösteriyor.

Not: Ama yaşanan bu tabloda Cumhur İttifakı bazı illerde sıkıntı yaşayabilir. Şayet bununla ilgili gerekli adımlar atılmazsa, Ankara, Antalya, Ordu, Samsun ve Şanlıurfa’da farklı bir sonuç ortaya çıkabilir.

AK PARTİ DR. AHMET MURAT ÜNAL İLE BU DÖNEM MUDANYA'YI KAZANABİLİR!

Bursa'da bir dönem AK Partide olan Mudanya İlçesi, sonrasında CHP'li Belediye ile hala hazırda yönetilmekte.

Ama gelin görün ki, CHP'li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın 5 yıllık Başkanlığında, başta esnaftan tutunda, Mudanya halkı bile isyan etme durumuna geldi.

Yaptığı uygulamalar ve açıklamalar halkı isyan ettirdi.

Malum kendi partisinden 5 meclis üyesi bile istifa etmişti.

Başta ilçeye yapılacak, özellikle Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarını yaptırmaması ve kendisinin uyulamaya sokamadığı projelerden sonra, Mudanya halkı bu dönemde değişimin kesin olacağını söylüyor.

Yani Mudanya'da değişim şart deniliyor.

İşte bu kapsamda AK Parti Mudanya İlçe Başkanlığı yapan Dr. Ahmet Murat Ünal bu dönemde, Cumhur İttifakı AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi.

Cumhur İttifakı’nın kesin alacağını söyleyenlerin sayısı da hayli fazla.

Bu seçimlerde benimde davet edildiğim ve fırsat bulduğum bazı proje tanıtım programlarından biriside Cumhur İttifakı AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Dr. Ahmet Murat Ünal'ın proje tanıtım programı oldu.

Basın mensubu meslektaşlarımla izlediğim bu programda, Mudanya başkan adayı Dr. Ahmet Murat Ünal'ın dersini çok iyi çalıştığını ve şayet seçilirse, Mudanya'ya ciddi hizmetler yapacağı, kanaati bende de hâkim oldu.

Bizler bu programda Ünal'ın konuşmasında Mudanya'nın trafik, otopark, alt ve üst yapı ve kültür merkezleri olmak üzere bir çok alanda, başta Bursa Büyükşehir Belediyesi ve merkezi hükümetin desteği ile ciddi yatırımları Mudanya’ya getireceğini anlattı.

Dr. Ahmet Murat Ünal’ın projelerinin hepsinin yapılabilir olması ve gerçekliği tartışılmayacak projeler olması dikkatlerden kaçmadı.

Cumhur İttifakı AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Dr. Ahmet Murat Ünal konuşmasında, Mudanya'nın CHP'li Başkan ile maalesef 5 yıl kaybettiğini ve mevcut başkanın doğru dürüst bir hizmeti olmadığını söyleyerek,  kendisinin seçilmesi halinde yapacağı projeler ile Mudanya'nın daha yaşanabilir bir yer olacağını da söyledi.

Gelelim Mudanya'daki halkın bu seçime bakışına;

Bizlerde SEÇİM ÖZEL programı için yaptığımız sokak röportajlarında, başta Dr. Ahmet Murat Ünal'a Mudanyalı olması ve doktor olması sebebiyle halkın ciddi bir sevgisi ve desteğinin olduğunu gördük.

Hatta vaat ettiği projelerde halktan tam destek aldı

Şayet bu destek sandıktan da çıkarsa, AK Parti’nin, bundan önce kaybettiği Mudanya İlçesini bu dönem kazanması hiçte sürpriz olmaz.

Ne diyelim bizlerde Mudanya için, kim hayırlı olacaksa o kazansın diyoruz.

KESTEL DEVLET HASTANESİ’Nİ BAKAN YARDIMCISI HALİL ELDEMİR AÇTI

Bursa'da sağlıkta işler yolunda diyebiliriz.

Özellikle AK Parti, Bursa'da 17 yılda 17 hastane açarak halkın ciddi sevgisini ve güvenini kazandı.

Yani Bursa'da her yıl neredeyse 1 devlet hastanesi açılışı oldu.

Hiç şüphe yok ki, bu organizasyonu takip eden ve hayata geçiren bürokratlarında emeği olduğunu iletelim.

Bursa'da bu anlamda sağlıkta başarılı işlere imza atan İl Sağlık Müdürü Özcan Akan'ıda unutmadan geçemeyeceğim.

Gece gündüz Bursa'nın sorunlarını ve sıkıntılarını takip eden ve çözmek için çalışan Akan ve yöneticilerini tebrik ediyorum.

Tabi ki bu arada siyasi iradeyi de unutmamak gerekmektedir.

Bursa'nın bu dönemde, Bakanlık seviyesinde, Ankara'da temsil noktasında birisi olmasa da Bursalı Bakan gibi çalışan, önceki dönem AK Parti Bilecik Milletvekilliği yapan Halil Eldemir’in, her zaman destek verdiğini görmekteyiz.

Malum yeni kabinede T.C Sağlık Bakan Yardımcısı olarak görev alan Halil Eldemir’in, Bursa'ya ayrı baktığını söylememiz gerekmektedir. Bir dönem Bursa'da BİHMED Başkanlığı yapan, Bursa'yı Bursalılardan iyi bilen bir siyasetçidir kendisi. Bursa içinde, sağlık yatırımları içinde büyük bir şans olduğunu söyleyelim.

İşte bu kapsamda Bursa’da yeni hizmete giren Kestel Devlet Hastanesi’nin açılış programına T.C Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir'de katıldı.

Bizimde bu programa davetli olarak katıldıktan sonra değerli Bakan Yardımcısı Halil Eldemir ve Bursa Sağlık İl Müdürü Dr. Özcan Akan ile  açılış sonrası güzel bir anımız oldu.

Bu kapsamda Kestel ilçemize 2 yıl gibi kısa bir sürede, 60 trilyon bütçe ile 125 yataklı hastanenin kazandırılmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

Bursa'mıza hayırlı olsun...

               OSMANGAZİ'DE İLÇESİNDE SİYASİ NEZAKET!

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada bir fotoğraf dikkatimi çekti.

Bir tarafta Cumhur İttifakı AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı ve Başkanı Mustafa Dündar, diğer tarafta Millet İttifakı CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı ve CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ı yan yana gördüm.

Hayırdır dedim kendi kendime, siyaseten yeni bir tartışma mı veya eleştiri konusu mu başladı diye sorarken, konunun çok farklı olduğunu öğrendim.

Sonrasında da çok sevindim işin açıkçası...

Konu; Cumhur İttifakı AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı ve Başkanı Mustafa Dündar'ın yaptığı Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni, Millet İttifakı CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı ve CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’a gezdirmişti.

Bende bu yaşanan siyaseten ince davranıştan dolayı iki belediye başkan adayı Mustafa Dündar ve Erkan Aydın'ı tebrik ediyorum.

Her şey siyaseten eleştirmekten ibaret değil, Bursa'ya kazandırılan hayırlı işlerinde takdir edilmesi gerektiğini herkesin lazım.

Bu bakış ülke inşallah genelinde diğer siyasi liderlerinde gündeminde olur.

Olması gereken budur..

Selam ve Dua ile.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.